Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

James LaBrie: „A szívemen viselem Mike sorsát”

Még ha egyes korábbi nyilatkozataiból erre is lehetett következtetni, James LaBrie nem gondol rossz szájízzel Mike Portnoyra, sőt, épp ellenkezőleg – ezt maga a Dream Theater énekese nyilatkozta az Ultimate Guitarnak. Arról ugyanakkor továbbra sincs döntés, hogy ki kerüljön Mike helyére.

Mike Portnoy Dream Theaterből történt távozása után James LaBrie egyik interjújában azt mondta, nem szomorú a történtek miatt. A kijelentés komoly vihart kavart a zenekar rajongótáborában, és maga Portnoy is rossz néven vette. „Az egyik nekem szegezett kérdés úgy szólt, szomorú vagyok-e, én pedig azt feleltem, nem vagyok szomorú. Alapvetően azt akartam ezzel mondani, hogy szerencsétlennek találom Mike távozását, de a Dream Theaternek zenekarként az adott szituációval kellett megbirkóznia, felmérve a lehetőségeinket. És az egyetlen lehetőségünk az, hogy előre és felfelé haladunk tovább. Az ember nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy a szenvedésében dagonyázik, és semmit sem tesz, hogy javítson a helyzetén", magyarázta sokat idézett mondatait LaBrie. „Komolyan úgy gondolom, hogy Mike kilépése szerencsétlen dolog volt, és fogalmazhattam volna egyértelműbben. De az is hozzátartozik a dologhoz, hogy rengetegen kiforgatták a szavaimat: hé, ez teljesen érzéketlen, nem is érdekli, mi történt... Lószart! Ennél távolabb nem is lehetnénk az igazságtól! Nagyon is szívemen viselem a sorsát."

A frontember ismét leszögezte, hogy a Dream Theater együtt maradt négy tagja továbbra is elkötelezett a banda iránt, lelkesedésük pedig nem lankadt. „El kellett fogadnunk Mike döntését, aki a saját külön útjait választotta. De nem kétséges, hogy a Dream Theater továbbra is előre halad, és fantasztikus zenével jön majd elő. Most az a legfontosabb, hogy találjunk egy dobost, akivel minden szempontból tökéletes az összhang, és képes arra a hihetetlen dobjátékra, amire Mike."

Mike Portnoy szeptember 8-án jelentette be, hogy távozik a Dream Theaterből, miután feldobolta az Avenged Sevenfold utolsó albumát, a Nightmare-t. Október folyamán a zenekar a hírek szerint hét elsőosztályú muzsikust hallgatott meg, de továbbra sem született döntés arról, ki kerülhet Portnoy helyére. James LaBrie a csapat dolgai mellett jelenleg második saját neve alatt megjelent szólólemeze, a Static Impulse népszerűsítésével foglalkozik.

 

Hozzászólások 

 
-3 #4 Guest 2010-12-03 13:42
szerintem jo hogy porti kilepett. nagyon szar volt a dream a scenes ota csak sullyed a szinvonal. nem is csodalom hogy meguntak egymas pofajat. vissza kevin mooret!
Idézet
 
 
#3 Guest 2010-12-02 13:14
van egy olyan érzésem, hogy nem is állandó dobost keresnek. szerintem egy session dobos lesz a megoldás az interregnum időszakra, de úgy, hogy névleg a zenekarban lesz. a pletykák szerint nagyon ismert dobosokat hallgattak meg. olyan ez mintha helyettesíteni akarnák Mike-ot egy kis időre, de nem pótolni. egy lemez, egy turné, és jön vissza. azért amit Mike nyilatkozott, egy szinten nagyon szomorú volt, hogy rutinná vált náluk a zenélés olyannyira, hogy csak a színpadon találkoztak, nem is töltöttek ezen kívül semmi időt... de Mike-nak adok igazat abban, hogy most jó lett volna egy 2-3 év szünet. Addig mindenki zenélgessen kedvére. lásd a Falling utáni projektorgia időszakot... :)
Idézet
 
 
+1 #2 Guest 2010-12-02 13:04
Nyilván az is sokat fog számítani, hogy az elkövetkező 5 évben miket fognak egymásról nyilatkozni. És az első Mike nélküli lemez fogadtatásán is sok múlhat.

Nagyon bízom benne, hogy nem kell még 5 évet sem várni, ez a történet nem érhet így véget Portnoy számára.
Idézet
 
 
+2 #1 Guest 2010-12-02 09:46
5 éven belül szerintem Mike visszamegy. Egyébként meg tényleg minden cikkben azt próbálták lehozni, hogy LaBrie-t mennyire nem érdekli ez az egész, meg hogy még örül is neki. Valahogy gondoltam - reméltem - hogy nem így van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.