Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét Scott Weilanddel áll színpadra a Velvet Revolver

Egyetlen fellépés erejéig ismét a Velvet Revolver élére áll Scott Weiland, aki 2008-ban lépett ki az ex-Guns N' Roses hangszeresek alapította szupergroupból. A nagy eseményre január 12-én kerül majd sor a nyugat-hollywoodi House Of Bluesban, az augusztusban elhunyt John O'Brien filmzeneszerző emlékére rendezett gálakoncerten.

John O'Brient augusztus 20-án találták holtan chicagói hotelszobájában, mindössze 45 éves korában. Az emlékére rendezendő Los Angeles-i Love You Madly: A Concert For John O'Brien gálán a Maroon 5 képviseletében ott lesz Adam Levine és James Valentine, Sheryl Crow, Tom Morello a Rage Against The Machine-ből, illetve a Velvet Revolver is – méghozzá ismét az eredeti frontemberrel, Scott Weilanddel a mikrofonnál.

Mindez azért érdekes, mert a Velvet Revolver ebben a hónapban éppen Jimmy Gnecco énekesjelölttel próbált, az utóbbi évek reménytelennek tűnő frontember-keresését pedig akár nálunk is naprakészen nyomon lehetett követni. Azt ugyanakkor nem lehet állítani, hogy a dolognak nem volt előzménye, hiszen Weiland egy nyári interjúban már nem zárta ki az esetleges újonnani közös munkát. „Lerendeztük a dolgokat, és jól kijövünk egymással", magyarázta az énekes a Classic Rock magazinnak a jelenlegi helyzetet. „Rendszeresen látjuk egymást, írunk egymásnak, tartjuk a kapcsolatot. És ugyebár soha nem mondhatjuk azt, hogy soha... Ki tudja, talán csinálhatunk majd valamikor néhány újabb koncertet." Weiland az interjúban elismerte: a szupergroup tagjait különös kapocs fűzte egymáshoz. „Én is lejöttem a cuccról és ők is józanok, tiszták voltak, így aztán igazán különleges viszonyban álltunk, mert mindannyian ugyanazt tapasztaltuk meg korábban... A Velvet Revolver nagyszerű koncertbanda volt, és két izgalmas lemezt is készítettünk."

Májusban kiadott önéletrajzi könyvében, a Not Dead And Not For Sale-ben Scott még azt írta: annak idején kizárólag a pénzért csatlakozott a Velvet Revolverhez, és ugyan a bandában remek volt az összhang, a zenét soha nem érezte igazából magáénak. „A színpadon olyan energia fortyogott, hogy gyulladásveszélyesnek tűnt az egész. Bármikor bármi megtörténhetett. Veszélyesek voltunk. De nem mondhatom, hogy az a zene a lelkem zenéje volt. Bizonyos anyagi kalkulációk húzódtak meg mögötte", áll a könyvben.

Weiland két albumot, a brutálisan sikeres Contrabandet és a kedvezőtlenebbül fogadott Libertadot követően 2008-ban igen csúnya körülmények között lépett ki a bandából, majd visszatért régi társaihoz az újra aktivizálódó Stone Temple Pilotsba. Azt régóta tudni lehet, hogy azóta már kibékült az ex-gunnerekkel, akik távozása óta eredménytelenül keresik a megfelelő utódot. Az utóbbi hónapokban először Corey Taylor merült fel komoly esélyesként, most pedig Jimmy Gnecco tűnik befutónak, akivel több éves szünet óta először egy őszi New York-i bulin ismét együtt állt ki a színpadra Slash, Duff McKagan, Matt Sorum és Dave Kushner.

Egyelőre nincs bővebb információ a január 12-ei fellépés hátteréről, de nyilván nem késnek majd sokat az érintettek megnyilvánulásai...

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 M 2011-12-30 23:41
a pénz mindenkit kibékít. de ez a scott igazi nagy f@szfej. mondjuk ekszl is :)
Idézet
 
 
+7 #1 Bogár 2011-12-30 17:31
Ki akarnak békülni Axl-lel és rajta gyakorolnak. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.