Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét kezelésekre szorul Vivian Campbell

0519vivUgyan ő maga szinte csak amúgy mellékesen jegyezte meg ezt egy aktuális terveiről szóló, kifejezetten optimista kicsengésű beszélgetésben, sajnos rossz hírek érkeztek Vivian Campbell állapotáról. A Def Leppard és a Last In Line gitárosa limfómás megbetegedéssel küzd, és a jelek szerint a tavaly már visszaszorított kór most kiújulni látszik.

„Jól vagyok", mondta az egészségi állapotát firtató kérdésre a floridai 98.7 The Gater rádiónak Vivian. „Most úgy tűnik, jön vissza a betegség. De nem izgatom magam miatta, ez egy folyamat. Mármint az elejétől fogva veszélyes dologról volt szó, amin át kell esnem. Mint mondtam, nem idegesítem magam, de megint el kell kezdenünk a kezelést, hogy nyáron turnézhassak. Szóval minden rendben lesz."

A Def Leppardra idén nyáron egy KISS-szel közös, grandiózus amerikai turné vár, de a csapat emellett már az új lemezen is dolgozik. Vivian az említett kezelés miatt sajnos nem fog tudni bekapcsolódni a munkálatok összes fázisába. „Februárban mind összejöttünk Joe dublini stúdiójában, méghozzá egész hónapra, több mint négy héten át dolgoztunk. Összeraktuk a cuccot, és együtt nyomtuk, amit egyébként a stúdióban nem nagyon szoktunk – konkrétan a Slang lemez óta nem dolgoztunk így, de óriási volt. Én személy szerint ezt a munkamódszert kedvelem a leginkább, mert így jobban benne lesz a végeredményben a rockos lendület. Ebben a négy hétben össze is raktunk négy rocknótát, és pontosan ez is volt a célunk: egy rockos Leppard lemez elkészítésében gondolkodunk.

A zenekar lassú munkatempója persze változatlan, most az összerakott számok elemzése következik, és már ebben a hónapban folytatják a melót, Campbell azonban kezelésekre jár majd, így nem tud csatlakozni társaihoz. Novemberben azonban véglegesíteni akarják az anyagot, amely a mostani tervek szerint 2015 tavaszán jelenhet meg.

Vivian ezzel párhuzamosan a Last In Line első albumán is nagyban dolgozik a klasszikus DIO felállás hangszeresei és Andrew Freeman énekes társaságában. A bandának egyelőre nincs kiadója, de Jeff Pilson producerkedése mellett összeraktak négy számot, amelyek Campbell szerint egyértelműen a Holy Diver korszakot idézik. Ha minden jól megy, a lemez itt már év végén kijöhet.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.