Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét elveszítette zenei agyát a Soilwork

Zenei nézeteltérésekre hivatkozva ismét lelépett a Soilworkből Peter Wichers gitáros, a zenekar első számú dalszerzője és kreatív irányítója. Wichers 2005-ben egyszer már otthagyta a svéd bandát, akik egy albumot el is készítettek nélküle.

„Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani, aki az évek során támogatta a Soilworköt”, áll Wichers nyilatkozatában. „Vad és szórakoztató utazás volt ez, de elérkezett számomra az idő, amikor más lehetőségeket is fel szeretnék fedezni a pályámon.” A gitáros először 2005-ben hagyta ott a Soilworköt, akik nélküle készítették el a 2007-es Sworn To A Great Divide-ot. Utóbbi album a banda karrierjének legnegatívabb kritikáit kapta, ellenben a már ismét Wichersszel rögzített 2009-es The Panic Broadcastet egyfajta feltámadásként fogadta mind a szakma, mind a rajongótábor.

Egyelőre nem tudni, kit állít majd a banda Peter helyére, távozása után jelenleg a 2008-ban csatlakozott Sylvain Coudret a banda egyetlen gitárosa. Legutóbbi kilépése után a Soilwork a Dark Tranquillityből és a Dimension Zeróból ismert Daniel Antonssonnal zenélt. A Soilwork tavaly év végén egyébként megkezdte a munkát a következő lemezen, ami előreláthatólag The Living Infinite címmel jön majd ki valamikor 2013 folyamán. Aki addig nem tud várni, az énekes Björn Strid ősrockos új projektjével, a The Night Flight Orchestrával vigasztalódhat.

Wichers további terveiről nem tudni még kézzel fogható információkat, de annyi bizonyos, hogy ő is ír majd dalokat a Dream Theater frontember James LaBrie következő szólólemezére.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.