Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét akcióba lép Robert Trujillo és Benji Webbe közös zenekara

0506rt Ismét összehozta Mass Mental nevű projektjét Robert Trujillo. Az experimentális, nem meglepő módon totálisan basszus-dominálta zenében utazó formáció a ’90-es évek végén volt aktív.

A Mass Mental 1998-ban alakult, amikor Trujillót még fél évtized választotta el a Metallicától: ekkor már Ozzy Osbourne szólócsapatát erősítette, de neve mellé rendszerint odaírták, hogy a Suicidal Tendencies és az Infectious Grooves ex-basszusgitárosa, ami ugye ma már abszolút nem jellemző, hiszen mindenki a Metallicáról azonosítja be elsősorban. A Mass Mental projektben a Skindred frontembere, Benji Webbe énekelt, és How To Write Love Songs címmel még egy nagylemezt is megjelentettek 1999-ben, kizárólag Japánban, amit később egy Live In Tokyo című koncertlemez is követett. A formáció azonban nem sokáig volt aktív, noha Trujillo 2002 körül egy rövid időre ismét aktivizálta, akkor már Roy Mayorgával (Stone Sour) a dobok mögött.

A Mass Mental mostani felállásában Robert és Benji mellett Paul Simon basszusgitárosa, Armand Sabal-Lecco és Ken Schalk dobos játszik, de vendégénekesként az Ugly Kid Joe frontembere, Whitfield Crane is fellép majd velük. (És igen, jól olvastad, gitárosuk nincs, basszerből ellenben kettő is akad.) A zenekar augusztus végén Hollywoodban, szeptember első napjaiban pedig a németországi Markneukirchenben ad koncertet. További fellépések belátható időn belül biztosan nem várhatók, de meglepődnénk, ha legalább valamelyik bulit nem vennék fel…

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 Sárvári Gábor 2014-07-26 12:40
Baszki!

Eddig erről én miért nem hallottam? Ez egy kibaszott beteg zene! De hogy lehet az, hogy még így is hallgattatja magát?
Idézet
 
 
#1 zombee 2014-07-26 12:29
Hajnali délután fél egykor még korán van ehhez a zenéhez... :)
A Hollywood-i koncert plakátja a facebook oldalukon nem semmi... :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.