Shock!

május 01.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Igor szerint a Sepulturának már rég fel kellett volna oszlania

1002igormaxMax Cavalerától megszokhattuk már a finom és nem annyira finom csipkelődéseket a jelenlegi Sepulturával szemben: a Soulfly frontembere a múltkor például az Andreas Kisser-féle banda lemezes karrierjének végét vizionálta. Most azonban öccse, a csendesebb Igor részéről is előkerült egy nyilatkozat, amely szerint a mai Sepunak már évek óta nem kellene léteznie.

„Furcsa ez az egész”, mondta Igor egy brazil interjúban még néhány hónappal ezelőtt, amikor arról kérdezték, milyen kapcsolatban van korábbi zenésztársaival. „Büszke vagyok mindarra, amit elértem a Sepulturával, de ugyanakkor a másik oldalon van bennem némi szomorúság is. Látom, ahogy a srácok ma is játszanak a zenekarral, de az a hajtóerő, az a pezsgés eltűnt, ami korábban ott volt bennünk. A tesóm otthagyta a bandát, aztán én is kiléptem, szóval az a véleményem, hogy jobb lett volna, ha utóbbival egyidejűleg feloszlatják a zenekart. Talán az lett volna a megfelelő idő a befejezéshez. Olyan ez, mint amikor a focisták is a csúcson vonulnak vissza az aktív sportolástól, még azelőtt, hogy úgy tűnne: már nem bírják az iramot. Szóval ez a része elszomorít a dolognak. De alapvetően azért nem ezzel foglalkozom, hanem a saját ügyeimmel.”

Igor játéka legközelebb a hármas Cavalera Conspiracy albumon lesz hallható, amely még idén kijön, és a hírek szerint meglehetősen brutális, grindcore-os irányt vesz majd zeneileg. A Sepu pedig a Cavalerákkal mit sem törődve turnézik tovább rendíthetetlenül, és az idei Rockmaratonon is fellépnek.

 

Hozzászólások 

 
+2 #20 Habbal 2014-06-30 16:50
Nálam kiverte a biztosítékot Igor nyilatkozata, óriásit csalódtam benne. Nem gondoltam volna hogy Ő is belemegy a sárdobálásba, vszínű ez Max hatása.
Amúgy a legutóbbi 3 sepu lemeze, Cavalerák nélkül, szerintem teljesen korrekt lett.
Idézet
 
 
+3 #19 sepumark 2014-06-30 00:21
le a kalappal persze, de Iommi bácsinak azért sikerült mafából kipréselnie egy heaven and hell-t, egy headless cross-t, hogy a többi klasszikust ne is említsem a sabbath kései cuccaiból. ezzel szemben lehet hogy rám nézve gáz, de a sepu elmúlt 15 évéből 1 nóta ragadott meg, de azt is már egy bizonyos mr. schuldiner eljátszotta(zom bie ritual)
persze a soulfly oldala sem sokkal bíztatóbb...
Reszben igazad van, mert izlesek es pofonok ;)
Nekem is jobban fekszik az Ozzy mentes Black Sabbath, de en a klasszikus era Ozzys lemezeire ertettem, mert az emberek 99%-anak a BS nevrol O ugrik be.
Eszemben sem volt Andreast (aki Schuldiner Mester mellett a legnagyobb gyerekkori kedvencem) Mr. Iommihoz hasonlitani, ez csak egy aprocska parhuzam, mert ugye ezt mindenki (helytelenul) tudja hogy Ozzy =Black Sabbath, Max = Sepultura :D
Idézet
 
 
#18 sepumark 2014-06-30 00:11
Andreas, Paulo es Igor folytatni akarta a Sepulturat es allitolag Igor hozta/ajanlotta a bandaba Derricket, raadasul Max lelecelese utan meg 10 evet toltott a bandaban.
Nekem amugy mar tobbszor eszembe jutott, hogy gondoltak legyen 10 ev harag, aztan johet az osszeborulas.
Mert ugye ez egy szep kerek szam (amugy szamomra hihetetlen hogy 2 testver, akik egyutt lettek vilaghiruek es vilag eletukben kozel alltak egymashoz, egymasnak hatat forditva nem beszelnek egymassal 10 kerek evig), de mivel a Sepunak ment/megy a szeker, igy ugy gondoltak hagyjak a picsaba a nagy osszeborulast :D
Persze ez eleg hihetetlenul hangzik, szoval valoszinuleg ez egy hulye feltetelezes :D
Kedves kommentelok, szerintetek milyen lenne egy nagy osszeborulas?
Egy visszatero turne, esetleg egy uj lemez...
Szerintetek nagyot durranna?
Olyan lenne mintha az uj Sepu/Soulfly/Cavalera Conspiracy legjobb pillanatait osszekevernek?
Ezen is sokat agyalok (valoszinuleg nincs jobb dolgom) :D
Max ugyanigy toporogna es mindent Andreas pengetne ezerrel, full profin?
Olyan kivancsi vagyok most a velemenyetekre (igy par szulinapi sor utan, a Beneath the Remains lemezt hallgatva)...
Idézet
 
 
+2 #17 growler 2014-06-29 21:23
Nekem amúgy semmi bajom azzal, hogy mást csinál, nekem csak a gyenge dumával van bajom, amit ő meg a tesója erőltetnek. Annyira tipikus ez a "a saját dolgommal foglalkozok" szöveg. Csak ezután meg jön a Sepulturázás egyből. Tényleg foglalkozzon a saját dolgával, ami boldoggá teszi. Észrevehetnék már, hogy mennyire egyoldalú ez a fikázás, mert a másik oldal baromira nem foglalkozik velük. A tesóknak jót tenne, ha kicsit a saját zenéjükkel foglalkoznának és nem másokéval.
Idézet
 
 
+3 #16 sepumark 2014-06-29 21:04
Igor mindenhol jol tolta, csak a Chaos A.D. lemez a modernebb HC/Metal dobolas csucs... amit a tamokon muvel, aaaa.... hihetetlen!!! De persze, Igazatok van, az emberek valtoznak es mar mas dolgok erdeklik.
En szeretem az uj Sepu dolgait, de Jean, majd Eloy belepesevel uj erore/lenduletre kapott a banda. Valtozatosabban es komplexebben utnek mint Igor az ujkori lemezeken... erre celoztam mikor Igor teljesitmenyet kritizaltam, bar az uj sracok joval fiatalabbak es elottuk ott lebegett hogy maximalisan kitoltsek az Igor hianyabol fakado urt.
Idézet
 
 
+3 #15 Sárvári Gábor 2014-06-29 19:00
Szerintem nincs semmi baj Igor teljesítményéve l, már ami a dobolást illeti. Igaz én csak Youtube-n láttam pár videót de ott komolyan nyomta. Más zenéért dobban meg a szíve. Ennyi. Gondolom azt jobban élvezi játszani, lehet nem annyira szíve csücske már ez a metal dolog. Szerintem elektronikus zenei pályán is tud érvényesülni, meg ahogy elnézem a videóit jobban is élvezi azt. Másfajta megoldásokat kíván az dobon mint egy metal zene, és hát gondolom élvezi ő is hogy nincs a megszokott keretek közé zárva. Pedig a játékát én is nagyon imádom.
Az viszont elkeserít kicsit hogy mostanában mindenkit le szokás sajnálni. Mint ahogy itt is, hogy már nem olyan jó meg ahogy a Roots-on se volt olyan jó. Szerintem meg a Dante XXI lemezen fantasztikus dolgokat dobol. Kevés ennyire pontos és feszes dobos van. Van erő a játékában na.
Idézet
 
 
+3 #14 Kiss Gábor (Shock!) 2014-06-29 15:52
Idézet - growler:
Még mindig a Sepultura név kell ahhoz, hogy írjanak róla valamit, nem lehet könnyű neki :D Azért az sokat elmond a dologról, hogy a Sepultura egy rock / metal fesztivál fellépőjeként jön Magyarországra, ő meg mint a Balaton Sound fellépője járt itt. Majd gondolok rá amikor bólogatok a Sepura. :)


Igor fellépett a Fezenen is a Mixhellel, és meg kell mondanom, nagyon komoly volt, amit toltak.
Idézet
 
 
+5 #13 spanom_gyurma 2014-06-29 14:48
Ha jól tudom, van ennek a nyilatkozatnak olyan része is, hogy kiveszett az új Sepuból az erő meg a lendület... Hát, a 10 évvel ezelőtti jubileumi koncertanyagon Igor konkrétan kapkodott és sumákolt, az új fiú ezzel szemben úgy üti az ariseos témákat, hogy nem lehet belekötni. Ettől még persze Igor etalon dobos marad, de kár belemenni az ilyen "mit kéne tennie Andreasnak" jellegű megfejtésekbe. Ha Andreas más néven vinné tovább a bandát, akkor azért kapná a savat, mert túl sepulturás lenne. A Sepu karaktere nagyrészt Andreasnak köszönhető a Schizo óta, szóval igazán leszállhatnának róla.
Idézet
 
 
+4 #12 growler 2014-06-29 14:45
Még mindig a Sepultura név kell ahhoz, hogy írjanak róla valamit, nem lehet könnyű neki :D Azért az sokat elmond a dologról, hogy a Sepultura egy rock / metal fesztivál fellépőjeként jön Magyarországra, ő meg mint a Balaton Sound fellépője járt itt. Majd gondolok rá amikor bólogatok a Sepura. :)
Idézet
 
 
+2 #11 pumpika666 2014-06-29 13:33
Idézet - sepumark:
A hatter nem erdekel, nem ismerem Oket, nem a barataim, nem toltom Veluk a szabadidomet. Meg az is lehet hogy Andreas a leggecibb a vilagon... leszarom...
De en tamogatom a bandat es noha a Soulfly/Cavalera Conspiracy nem a szivem csucske, de megporgetem a lemezeiket negyed evente es juliusban 2 Soulfly bulira is elmegyek... tudom is hogy mire szamithatok, mert nem varok Toluk 25 evvel ezelotti Beneath the Remains-es penge riffelesu, feszes Thrash-t.

Max helyett Rizzo penget, Igor technoban utazik, az uj Sepu meg kemenyebb mint valaha es meg a szart sem dobaljak.
A keseruseg azert szerintem mindenki sziveben ott van, de ahogyan Iommi is tovabb vitte a nevet (nem tul nepszeruen), igy le a kalappal Andreas elott is ;)

De meg mielott az lenne hogy fikazom a Cavalerakat, elmondanam hogy eletem eddigi legcsodasabb szulinapi ajandeka az Igorral valo tavalyi talalkozasom volt es mar csak egyetlen almom maradt... Talalkozni az idosebb Cavalera Urral :)))

"ahogyan Iommi is tovabb vitte a nevet (nem tul nepszeruen), igy le a kalappal Andreas elott is ;)"
le a kalappal persze, de Iommi bácsinak azért sikerült mafából kipréselnie egy heaven and hell-t, egy headless cross-t, hogy a többi klasszikust ne is említsem a sabbath kései cuccaiból. ezzel szemben lehet hogy rám nézve gáz, de a sepu elmúlt 15 évéből 1 nóta ragadott meg, de azt is már egy bizonyos mr. schuldiner eljátszotta(zom bie ritual)
persze a soulfly oldala sem sokkal bíztatóbb...
Idézet
 
 
+4 #10 Codename333 2014-06-29 12:55
ugyanaz a lemez újra és újra......szerintem egyszerűen nem bírják elviselni hogy nélkülük is megy a zenekar.Nekem sosem volt bajom egyik lemezzel sem a cavalera éra után. Ez meg sztem eléggé gyerekes megszólalás volt Igortól.....inkább tartotta volna meg a véleméynét.....azt hittem legalább ő nem megy bele ebbe a témába ha már bátyja nem bírja ki.Nem mellesleg sztem pont hogy Max cavalerának kéne már egy jó nagy szünet....semmi értelmeset nem tud produkálni.Szintén nem mellesleg úgy néz ki msot mint egy szakadt csöves....totál le voltam sokkolva mikor láttam a soulfly koncert képeit......inkább tenné rendbe magát meg a zenéjét.
Idézet
 
 
+5 #9 sepumark 2014-06-29 12:40
A hatter nem erdekel, nem ismerem Oket, nem a barataim, nem toltom Veluk a szabadidomet. Meg az is lehet hogy Andreas a leggecibb a vilagon... leszarom...
De en tamogatom a bandat es noha a Soulfly/Cavalera Conspiracy nem a szivem csucske, de megporgetem a lemezeiket negyed evente es juliusban 2 Soulfly bulira is elmegyek... tudom is hogy mire szamithatok, mert nem varok Toluk 25 evvel ezelotti Beneath the Remains-es penge riffelesu, feszes Thrash-t.

Max helyett Rizzo penget, Igor technoban utazik, az uj Sepu meg kemenyebb mint valaha es meg a szart sem dobaljak.
A keseruseg azert szerintem mindenki sziveben ott van, de ahogyan Iommi is tovabb vitte a nevet (nem tul nepszeruen), igy le a kalappal Andreas elott is ;)

De meg mielott az lenne hogy fikazom a Cavalerakat, elmondanam hogy eletem eddigi legcsodasabb szulinapi ajandeka az Igorral valo tavalyi talalkozasom volt es mar csak egyetlen almom maradt... Talalkozni az idosebb Cavalera Urral :)))
Idézet
 
 
+2 #8 sepumark 2014-06-29 12:36
Szamtalanszor kifejtettem mar a velemenyem Sepu/Soulfly ugyben, a hagyatek apolasa. gerincoszlop meglete, anyagi es emberi szempontok es a zenei teljesitmenyuke t merlegelve, de most "csak" ennyit irnek:

Lombardo/Reinert/Hoglan mellett en pont Igor miatt kezdtem anno dobolni es noha soha sem lettem igazi dobos, de nagy hatassal volt/van ram mai napig.
Majd 20 ev telt el es szerintem a Cavalera tesok irigyek, mert nelkuluk is sikeres a banda.
Eletem a regi Sepultura, 92 nyara ota vagyok elvakult fanatikus, de elotte is nagyon csiptem a bandat.
2007-ben kezdtem uj Seput es Soulfly-t hallgatni, mert 10n evig fortyogott a szar az agyamban a szakitas miatt.
De csakis ugy tamogathatom a regi kedvenceimet tovabbra is, ha eljarok a koncertjeikre es beszerzem a lemezeiket... tudom hogy ez mar 10 eve sem volt nagy divat es hat nem is engedheti meg maganak mindenki, de jo erzes dedikaltam a polcomon tudni kozel 100 db. Sepultura, Soulfly, CC, Nailbomb kiadvanyt.

No de a lenyeg... mindenki sikeres,mindenk i a sajat dolgaival foglalkozik es Andreast leszamitva mindenki lerongyolodott es elfelejtett jatszani a hangszeren.

Igor mar a Roots lemezen is elegge sporolosan nyomta es a CC. lemezek is total uncsik voltak szerintem.
De az emberek valtoznak es mar en sem csak gyors es technikas zenekben gondolkodom, de azzal is tisztaban vagyok, ha valaha lesz reunion, az mind anyagilag, mind a show tekinteteben hatalmas lesz.

En a Tribal-S logo mellett koteleztem el magam, de nem kizart hogy felkerul majd 1-2 Soulfly/CC./Nailbomb tetko is, mert ha nincs old school Sepu, akkor nem szuletnek meg ezek a bandak sem es lehet ha a klasszikus negyes egyutt marad, mar 10 eve feloszlottak volna 2 szar lemez utan.
Idézet
 
 
+6 #7 asdasd 2014-06-29 12:34
"Olyan ez, mint amikor a focisták is a csúcson vonulnak vissza az aktív sportolástól, még azelőtt, hogy úgy tűnne: már nem bírják az iramot."

A Soulfly pont ennek a legszebb példája évek óta.
Idézet
 
 
+10 #6 Sanctus 2014-06-29 12:21
"A tesóm otthagyta a bandát, aztán én is kiléptem, szóval az a véleményem, hogy jobb lett volna, ha utóbbival egyidejűleg feloszlatják a zenekart. "

Tehát Max állításával ellentétben az ő kiszállásával még nem kellett volna feloszlaniuk.

"Olyan ez, mint amikor a focisták is a csúcson vonulnak vissza az aktív sportolástól, még azelőtt, hogy úgy tűnne: már nem bírják az iramot."

Mondja ezt ő, aki lefordul lassan a dob mögül, miközben a testvére már a gitárt sem bírja rendesen megpengetni - jó albumot meg évek óta nem csináltak.

Jópofa emeberek ezek a Cavalerak, csak nyilatkozni nem kéne nekik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.