Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Három albummal is bekerült a Billboard Top 10-be a Led Zeppelin

Mindhárom újonnan kiadott Led Zeppelin nagylemez jó fogadtatásra talált az Egyesült Államokban, és egyenként több mint 30 ezer példányban találtak gazdára megjelenésük hetében. Ez pont elégnek bizonyult ahhoz, hogy bekerüljenek az eheti Billboard Top 200 első tíz helyezettje közé.

Három Led Zeppelin album is bekerült a heti legkelendőbb amerikai nagylemezek közé: a Led Zeppelin I 37 ezer példánnyal a hetedik, a Led Zeppelin II 34 ezer példánnyal a kilencedik, a Led Zeppelin III pedig 32 ezer példánnyal a tizedik helyen kezdett az aktuális 200-as Billboard-listán. Az Egyesült Államokban legutóbb két éve fordult elő, hogy egy előadónak egyszerre három kiadványa is szerepel a Top 10-ben – viszont ez az előadó Whitney Houston volt, aki előzőleg meghalt, és a tragédia jelentette a felhajtóerőt a nagy kereslethez…

A most megjelent Led Zeppelin újrakiadások érdekessége, hogy számos, korábban soha nem hallott stúdió- és koncertfelvétel is felkerült rájuk: eleve minden albumnak létezik egy dupla formátuma, ahol a második diszken kizárólag soha azelőtt nem hallott anyagok kapnak helyet. Ezek között eltérő vagy nyers keverésű változatok, alternatív verziók és egyéb érdekességek is szerepelnek.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.