Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hardcore-hősök és hazai fellépők serege a Rockmaratonon

Hardcore-vonalon is beerősít a Rockmaraton, a feléledő fesztiválra két legendás amerikai csapat és egy kultikus brazil formáció is érkezik júliusban. Emellett jó adagnyi hazai fellépőt is bejelentettek.

0229rockmaraton

Hosszabb kihagyás után, 2024-ben ismét életre kel a Rockmaraton. A fesztivált július 11-15. között Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten, vagyis az utolsó években rendszeresített helyen tartják majd. A szervezők most újabb fellépőket jelentettek be, méghozzá a hardcore jeles képviselőit. Ott lesz a fesztiválon a műfaj egyik leghatalmasabb neve, az általános köztiszteletnek örvendő New York-i Sick Of It All, illetve a város későbbi HC-generációjának képviselője, a könnyedebb, bulizósabb vonalon mozgó Dog Eat Dog Is. Emellett csatlakozik a fesztiválfellépők névsorához a brazil kulthős Ratos de Porão is.

A szervezők emellett az utóbbi napokban számos hazai fellépőt is bejelentettek. Ott lesz a fesztiválon az Ossian, a Pokolgép, a klasszikus Pokolgép-szettel operáló Totális Metál szupergroup, a Lord, a Road, a Depresszió, a Leander Kills, az Alvin és a Mókusok, a Social Free Face és a Liberal Youth is. Ez még természetesen korántsem a végleges lista.

Az idei rendezvény legfőbb fellépője a Judas Priest lesz, akik e hét pénteken jelentetik meg új nagylemezüket, az Invincible Shieldet. A további nemzetközi fellépők az Amorphis, a Beast In Black, a Carcass, a Marduk, az Uada, az Accept, a Caliban, a Destruction, az Igorrr, az Unearth, a Dynazty, a Krisiun, a The 69 Eyes, az Alestorm, az annisokay, az Evil Invaders és a Rotting Christ.

A rendezvényről további részletek itt. A szervezőkkel készített interjúnkból a háttérről is mindent megtudhatsz.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.