Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hangolódj a rockpartos My Dying Bride-ra az új album kilenc és fél perces nyitó eposzával!

0103mdbFeel The Misery címmel, szeptember 18-án jelenik meg a Peaceville gondozásában a brit My Dying Bride új, sorrendben tizenkettedik stúdióalbuma. A zenekar augusztusban Balatonszemesen, a RockPart fesztiválon is fellép, most pedig meghallgatható tőlük az első új dal is And My Father Left Forever címmel.

Nyolc új, szokásosan epikus doomhimnuszt rejt majd a My Dying Bride friss, Feel The Misery című nagylemeze, amelyet a banda karrierje egyik legsúlyosabb, legsötétebb, legfenségesebb munkájának ígér. Az album abból a szempontból is kiemelt jelentőségű, hogy egyrészt a csapat fennállásának negyedszázados jubileumát ünnepli, másrészt itt tér vissza társaihoz Calvin Robertshaw, az eredeti gitáros, akit a tavaly nyáron távozott Hamish Glencross helyére hoztak vissza. Calvin annak idején 1990-ben csatlakozott a zenekarhoz, és legmeghatározóbb korai időszakukban ugyanolyan fontos részét képezte a My Dying Bride-nak, mint a két másik alapember, Aaron Stainthorpe énekes és Andrew Craighan gitáros. Calvin a tábort megosztó, kísérletezősebb 34.788% Complete lemez után távozott a fedélzetről 1999-ben.

0625mdbcA My Dying Bride új albuma Dewsburyben készült, ugyanabban az Academy nevű stúdióban, ahol annak idején az összes korai klasszikusukat készítették, a produceri és hangmérnöki feladatokat pedig ismét Rob Magoolagan látta el. Az album a hagyományos CD-, bakelit- és digitális kiadások mellett egy deluxe earbook formátumban is kijö bónuszokkal vastagabb booklettel. Az alapkiadásra az alábbi dalok kerülnek fel:

01. And My Father Left Forever
02. To Shiver In Empty Halls
03. A Cold New Curse
04. Feel The Misery
05. A Thorn Of Wisdom
06. I Celebrate Your Skin
07. I Almost Loved You
08. Within A Sleeping Forest

A My Dying Bride augusztus 7-én Balatonszemesen, a RockParton játszik. További információk itt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 kéjsóvár bohóc 2015-07-19 07:24
Nem rossz ez. Bár számomra a The light at the end of the world az abszolút kedvenc.
Idézet
 
 
+2 #1 iLane 2015-07-18 11:19
Nem sikerült ráhangolódnom... :(
Pedig nagy MDB rajongó vagyok, de ez most nem működik. Ott vannak a szokásos MDB motívumok, de az a sötét hangulat nincs meg. Zene túl steril, az ének meg olyan lélektelen. Szóval végülis korrekt, de nem fog meg. Leginkább azt mondanám, hogy egy MDB tribute zenekarra hasonlít...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.