Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgass bele Malmsteen új lemezébe, amin ő énekel!

Alapos ízelítő hallgatható meg Yngwie Malmsteen friss lemezéről, a december 5-én megjelenő Spellboundból, és úgy tűnik, a pletykák ezúttal nem hazudtak: karrierje során első ízben a gitármaestro valóban bevállalta egy teljes nagylemez feléneklését.

Yngwie legutóbbi albuma, a két évvel ezelőtt kiadott, nem éppen egetrengető színvonalú Relentless esetében az énekes Tim „Ripper” Owens még két nappal a lemez megjelenése után sem tudta, hogy arra vele készült felvételek kerültek-e, avagy sem, és ezúttal sem történt hivatalos bejelentés a váltásról. Ripper pár héttel ezelőtt közölte, hogy ő biztosan nem szerepel a Spellboundon, de ez nem annyira meglepő, mert az énekes nem is minden Malmsteen koncerten volt jelen az utóbbi időszakban. A Getaway Rock fesztiválon időegyeztetési problémák okán például a basszer, Ralph Ciavolino énekelte Yngwie koncertprogramjának nagyrészét. Ripper ugyanakkor hangsúlyozza: viszonya továbbra is remek a gitárossal.

Ki tudja, miért éppen most, de Yngwie végül úgy döntött, nem vesződik tovább az énekesekkel, akik közül amúgy is jónéhányat elfogyasztott karrierje három évtizede során, és ő maga állt a mikrofonhoz. Mindez rejt magában némi kockázatot, hiszen Malmsteen torka köztudottan nem rejt éppen Jeff Scott Sotóéhoz vagy Mike Vescerához fogható hangszálakat, a bluesos témákat azonban nagyon érzi. Meglátjuk, mi sül ki a dologból…

A Spellbound dallistája az alábbi:

01. Spellbound
02. High Compression Figure
03. Let's Sleeping Dog Lie
04. Repent
05. Majestic 12 Suite 1,2 & 3
06. Electric Duet
07. Nasca Lines
08. Poisoned Mind
09. God Of War
10. Iron Blues
11. Turbo Amadeus
12. From A Thousand Cuts
13. Requiem For The Lost

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.