Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grammy: három kategóriát vitt a Foo Fighters, először nyert a Dream Theater

A Dream Theater nyerte a legjobb metálelőadásért járó Grammyt. Az este legnagyobb nyertese azonban a Foo Fighters lett, akik három díjat is besöpörtek.

1124grammy

Las Vegasban, az MGM Grand Garden Arenában rendezték a 64. Grammy-díjátadó gálát. A legjobb metálelőadás kategóriában indult az elismerésért a Deftones (Genesis), a Dream Theater (The Alien), a Gojira (Amazonia), a Mastodon (Pushing The Tides) és Rob Zombie (The Triumph Of King Freak: A Crypt Of Preservation And Superstition). A Grammyt végül a Dream Theater vihette haza, akiket kétszer jelöltek már a díjra, de eddig egyszer sem nyerték meg.

A legjobb rockelőadás kategória jelöltjei az AC/DC (Shot In The Dark), a Black Pumas (Know You Better – Live From Capitol Studio A), Chris Cornell (Nothing Compares 2 U), a Deftones (OHMS) és a Foo Fighters (Making A Fire) voltak, akik közül az utóbbi lett a befutó. A legjobb rockdal kategória indulói a Weezer All My Favorite Songsa, a Kings Of Leon The Banditje, a Mammoth WVH Distance-e, Paul McCartney Find My Way-e és a Foo Fighters Waiting On A Warja voltak, itt szintén a Foo Fighters diadalmaskodott. A legjobb rockalbum címért az AC/DC Power Upja, a Black Pumas Capitol Cuts – Live From Studio A-je, Chris Cornell posztumusz No One Sings Like You Anymore, Vol. 1 gyűjteménye, a Foo Fighters Medicine At Midnightja és Paul McCartney McCartney III-je versenyzett: e szekcióban is a Foo Fighters lett a befutó.

Dave Grohlék eredetileg fel is léptek volna a gálán, ám Taylor Hawkins dobos tragikus és váratlan halála miatt ez végül természetesen elmaradt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.