Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

God Forbid: Doc Coyle kilépett, valószínűleg vége a csapatnak

0817gfTétlen és csendes idők állnak a New Jersey-i God Forbid előtt, ha egyáltalán áll előttük valami még, ugyanis a zenekarból hivatalosan is kilépett az alapító zenei agy, Doc Coyle. A gitáros az elmúlt hetekben több új projektet is bejelentett, így a döntés nem feltétlenül meglepő.

„Nem akartam elhagyni a zenekart, de a szervezetlenség és a profizmus hiányának olyan elemei ütötték fel a fejüket a bandában, amelyek lehetetlenné tették, hogy hatékony és aktív csapatként működjünk tovább”, mondja döntéséről Doc, akinek testvére, Dallas néhány évvel ezelőtt hagyta ott a God Forbidot. „Ebben a helyzetben úgy éreztem, nem kezelnek úgy, amit elvárok, így kiszedtem magam az egyenletből. Nem kívánok belemenni a részletekbe, mert senkit sem szeretnék a busz alá lökni. Továbbra is nagyon szeretem a srácokat a God Forbidban, mindig is a családomként tekintek majd rájuk, még ha nem is működünk zenekarként. De az, hogy szereted a családodat, nem jelenti azt, hogy professzionális értelemben is képes vagy velük dolgozni.”

Doc elismeri: érzelmi szempontból sosem tudta feldolgozni Dallas távozását, amely aztán felszínre hozta az addig mindent háttérbe tolva pörgetett zenekar körüli többi problémát is az anyagi gondoktól a logisztikán át egészen a megfelelő kiadói támogatás hiányáig és a közben kiépülő családi háttérig. A mostani döntés egy időre biztosan a banda végét jelenti. „Nyitva hagyom az ajtót minden jövőbeli lehetőség előtt, és nem zárom rá örökre a God Forbidra, de most itt az idő”, mondja Coyle.

A metalcore vonal egyik legkreatívabb, legkülönlegesebb csapatának számító God Forbid számára sosem jött össze a nagy áttörés, nyilván ez is nagyban megkeserítette a tagok szájízét. A banda legutóbbi, a jelek szerint tehát utolsó lemeze tavaly jelent meg Equilibrium címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.