Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Geezer: „Véghezvittük a majdnem lehetetlent”

0410geezerGeezer Butler szerint kisebbfajta csodával határos, hogy a Black Sabbathnak sikerült megírnia és felvennie a június 10-én megjelenő 13 albumot. A basszusgitáros egy friss interjúban a dalok születéséről is beszélt.

„1997 óta kisebb-nagyobb szünetekkel együtt vagyunk, de most végre sikerült felvennünk egy új lemezt", mondta az új albummal Ozzy Osbourne-hoz hasonlóan elégedett Geezer a TheMetalForge-nak. „Ahhoz, hogy megírj és rögzíts egy lemezt másokkal, állati kényelmesen kell érezned magad a többiekkel, mivel az utóbbi két évben mi is szinte minden nap találkoztunk egymással. De kitartottunk, és véghezvittük a majdnem lehetetlent."

A basszer elmondása szerint a lemez azért némileg másképp készült, mint a régiek. „Annak idején mindig addig jammeltünk, amíg egyikünk, általában Tony rábukkant egy ütős riffre. Ehhez az albumhoz Tony két vagy három CD-nyi riffet rögzített, szóval mielőtt elkezdtünk volna jammelni a témákkal, kiválogattuk, minek megyünk neki. Pár új dal spontán módon született a közös zenélések alkalmával, mint a régi időkben, de szükségünk volt egy kezdőpontra is, Tony pedig több mint elegendő választást kínált ehhez. Manapság az a nagyszerű, hogy a laptopod is rendelkezik azokkal a képességekkel, mint egy profi stúdió, vagyis rengeteg időt és vesződséget lehet megspórolni azzal, hogy otthon felveszed az ötleteidet, aztán lejátszod őket a többi zenésztársadnak. A közös, élő jammelést semmi sem helyettesíti, de jó, hogy vannak hivatkozási pontok, amik kijelölik az irányt."

Butler az interjúban elárulta: ma is ugyanúgy izgul a koncertek előtt, mint a '60-as évek végén. „Mindegy, hogy száz emberről van szó, vagy százezerről... Tavaly rendeztünk egy bulit otthon, Birminghamben, ami a legjobb volt, amire csak vissza tudok emlékezni. Az atmoszféra egyenesen varázslatos volt, mintha csak eggyé forrt volna a zenekar és a közönség. Fantasztikus volt!"

A Black Sabbath novembertől koncertezik Európában, Magyarországhoz legközelebb Prágában lehet elcsípni őket december 7-én.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.