Shock!

november 19.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Gamma: új szám Ivar Bjørnson ambient formációjától

Bardspec névre hallgat az az ambient irányultságú projekt, amelyet az Enslaved gitárosa, Ivar Bjørnson hozott össze. A debütáló lemez Hydrogen címmel jelenik meg június 23-án, és most meghallgatható róla a Gamma című dal.

0411ivar

A Norse kiadó hozza ki nyár elején Ivar Bjørnson Bardspec nevű projektjének első lemezét. A formációban Steve Austin gitáros/programozóval zenél együtt az Enslaved gitárosa, élőben pedig David Hall teszi teljessé a képet, aki a muzsika vizuális körítéséért felel majd. A zene nem az Enslaved vonalán halad, sokkal inkább atmoszférikus, avantgarde jelleget ölt, olyan hatásokkal, mint a Tangerine Dream, a Godflesh, a Biosphere vagy a When.

bardspec_c„Emlékszem, egyszer Richard Burmer 1984-es Mosaic lemezét hallgattam", mondja a projektről Ivar. „Azt hittem, alszom, de igazából csak félálomban voltam, amelyben továbbra is érzékeltem a zenét, de mást nem nagyon. Az A oldal végén aztán bejött egy robbanás, annyira erőszakos és extrém, hogy egyből fél métert ugrottam a levegőbe, és totálisan lesokkolt. A legfurcsább, hogy előzetesen nem is emlékeztem ilyesmire az albumon. Aztán mikor megint meghallgattam, rájöttem, hogy csupán egy kis hang van ott. Egyszerűen csak olyan mély transzba vitt a zene, hogy ez a kis eltérés az előző fél óra mintáitól, hullámhosszától, monotóniájától teljesen lesokkolt. Imádtam!"

A dallista az alábbi:

01. Intro - Deposition
02. Bone
03. Fire Tongue
04. Gamma
05. Salt
06. Teeth (bónusz)

A már ismert két szám mellett Ivar most a Gamma című tételt is bemutatta az anyagról.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.