Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

G3 Budapesten: jön Satriani, Vai és Morse

Idén nyáron újra hazánkban, a Papp László Budapest Sportaréna színpadán játszik a G3 formáció, ami hagyományosan napjaink legjobb gitárosait sorakoztatja fel. Az alapító Joe Satriani mellett Steve Vai és Steve Morse mutatja be virtuóz gitárjátékát augusztus 1-jén. A koncert három különböző zenekar előadásából áll majd, amik egyenként 40-45 percig tartanak majd, az est végén pedig közös G3 Jam is lesz.

A G3-at Joe Satriani alapította 1996-ban. Kezdetektől fogva számos remek gitárművészt vonultatott fel: Steve Vai, Eric Johnson, Kenny Wayne Sheperd, Yngwie Malmsteen, John Petrucci, Robert Fripp, Paul Gilbert, Uli John Roth, Michael Schenker, Adrian Legg mind játszottak a formációban. Budapestre először 2004-ben jutott el a G3 Satrianival, Vai-jal és Fripp-pel. Az idei leosztásban a modern rockgitározás két legnagyobb mesterének társa Steve Morse, a Deep Purple és a Dixie Dregs virtuóza lesz.

Steve Morse amerikai gitáros és zeneszerző. Leginkább a The Dixie Dregs alapítójaként ismert, valamint a Deep Purple legújabb tagja. Morse karrierjét különböző zsánerek ölelik körül, mint a rock, country, funk, jazz klasszikus zene és ezek fúziói. Szóló karrierjéhez tartozik egy rövid munkafolyamat a Kansas-szal a '80-as évek közepén. Morse-t a világ egyik legkeményebben dolgozó gitárjátékosaként tartják számon. Ismert sokrétű zeneszerzői készségeiről és virtuóz gitárjátékáról. A Guitar Player magazin öt éven keresztül a legjobb gitárossá választotta. Negyvenhét album után továbbra is feszegeti a zenei határokat.

A Grammy-díjas gitárvirtuóz, Steve Vai igazi lélegzetelállító tehetsége elismert a rockvilágban. Kezdve 1989-es Passion And Warfare című albumával, hosszú évek óta arra használja a zenét, hogy mikroszkópként lásson bele az emberi lelkekbe, egyenlő hangsúlyt fektetve a "sötét" és a "világos" oldalakra. Vai a Berklee-n végzett 1979-ben, 2000-ben pedig a zene doktorává avatták. Először 1980-ban lépett reflektorfénybe, mint Frank Zappa gitárosa. Vai kitörölhetetlen zenei hatása szólókarrierjének ideje alatt vált bizonyossá, amely során nagyon sokban inspirálta a mély spirituális elkötelezettsége, melyet a zenéjében tökéletesített. "A legfontosabb dolog az életemben, hogy megpróbáljam elérni a lelki egyensúlyt, mert minden abból ered" – magyarázta egyszer. Vai egyik legfontosabb jótékonysági tevékenységét a Make A Noise Alapítványnál fejti ki, melyet Richard Pike-kal alapított 1988-ban. A szervezet célja hangszerek és zenei tanulmányok finanszírozása fiatal tehetségek számára. Vai a NARAS-ban (National Academy of Recording Art and Sciences) végzett munkáját is nagyon fontosnak tartja, ahol nemrégiben igazgatósági tagnak választották.

Korunk egyik legnagyobb gitárhőse mind a szakma, mind a közönség egybehangzó véleménye szerint az amerikai Joe Satriani. A '80-as évek második felétől aktív gitáros eddig 11 stúdióalbumot jelentetett meg, a sorlemezek mellett koncertalbumok és válogatáslemezek teszik teljessé az eddigi életművet. Satriani turnézott többek között Mick Jaggerrel, a Deep Purple-lel. A gitáros tanítványai közé tartozott Kirk Hammett (Metallica), Steve Vai és Larry LaLonde (Primus). Több mint huszonöt év telt el azóta, hogy a gitár fenomén Joe Stariani sokkolta a világot Not Of This Earth című bemutatkozó szólólemezével. Álomszerű karrierje a tanárként megszerzett hírnévvel kezdődött és a legnagyobb gitárosként folytatódott. Több mint 10 millió eladott lemezzel, 14 Grammy jelöléssel, három platina DVD-vel, a történelmi G3 formációval a háta mögött Satriani példa nélküli személyiség.

A Showtime rendezte koncertre a jegyek március 22-től kaphatók a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatában.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 kamikaze 2012-03-22 11:00
Azthiszem erre mondják azt, hogy kötelező!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.