Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Foo Fighters: teljesen kész az album, már csak fel kell venni

Noha eredetileg hosszabb pihenőről volt szó, természetesen Dave Grohl és a Foo Fighters többi tagja sem bír igazán megmaradni egy helyben: a zenekar következő lemezének anyaga már gyakorlatilag teljes egészében megíródott, bár Grohl egyelőr ódzkodik attól, hogy bármilyen konkrét dátumot mondjon a lehetséges megjelenésre.

A Foo Fighters már elkészült a következő lemez teljes anyagával, és a következő hónapokban stúdióba is vonulnak, miután Dave Grohl befejezte Sound City című dokumentumfilmjének promóciós körútját. „Nagyon impozáns, grandiózus terveink vannak a következő Foo Fighters albumhoz", mondta Grohl az MTV-nek. „Pontosan tudjuk, mi lesz a következő lépés, zeném is van a lemezhez, és ha befejeztük a Sound City dolgokat, el is kezdünk dolgozni." Grohl mindazonáltal kerülte, hogy akár még csak egy lehetséges megjelenési dátumot is megjelöljön az anyag kapcsán. „Ha most mondok egy időpontot, az azt jelenti, hogy onnantól kezdve tartanunk kell magunkat ahhoz a határidőhöz", hárította el az ezirányú érdeklődést.

Akárhogy is lesz, az már biztos, hogy Dave és a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins iktatja be áprilisban a Rock And Roll Hall Of Fame-be a Rush legénységét. Grohl nemrég egy RDGLDGRN nevű hip hop formáció lemezén is dobolt, és szintén ő játszotta fel a Queens Of The Stone Age idén várható új nagylemezét. Turnéra ugyanakkor biztosan nem indul Josh Homme-ékkal.

A Foo Fighters legutóbbi albuma, a Wasting Light 2011 áprilisában jelent meg, és a zenekar lemezei közül elsőként nyitott az amerikai listák első helyén. Az anyagból a kiadásától számított egy év alatt több mint 660 ezer példány talált gazdára az Egyesült Államokban, és további mintegy 380 ezer Nagy-Britanniában.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.