Shock!

június 14.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Félmilliárd dollár felé járnak a Guns N’ Roses aktuális turnébevételei

Közelíti a félmilliárd dolláros bevételt a Guns N' Roses Not In This Lifetime turnéja. Az ősszel még tovább folytatódó körút mellett a csapat figyelemre méltóan jól teljesít a különböző streaming-platformokon is.

0801gnr

Jelenleg épp szünetet tart a Guns N' Roses a Not In This Lifetime turnéban, amely ősszel ismét Ázsiában folytatódik, és 2019-re további latin-amerikai koncerteket rebesgetnek. A körút a legfrissebb adatok szerint eddig 480,9 millió dollárt termelt a jegybevételekből, amivel minden idők negyedik legsikeresebb turnéjának számít: amennyiben valóban folytatják jövőre is, a csapatnak reális esélye van befogni a lista harmadik helyezettjét, a Coldplay 523 milliót fialt A Head Full Of Dreams körútját is. (A U2 736 milliós Elevation turnéját és a Rolling Stones 558 milliós A Bigger Bangjét biztosan nincsen.) A Guns iránti érdeklődés ráadásul nem is igazán csökken. Göteborgban, július 21-én például megdöntötték az Ullevi Stadionban a Metallica által beállított 63 ezres nézőcsúcsot a maguk 64.289 látogatójával.

Noha nem tudni, készít-e a turné után új albumot a csapat, a Forbes friss összeállítása szerint igenis lenne értelme a dolognak üzleti szempontból is. A magazin kiemeli: a Guns a jelenlegi összeborulással abszolút releváns tényezővé vált a fiatalabb generációk körében is, amit a különböző netes platformok lejátszási adatai is igazolnak. Ezek közül csak egy példa, hogy a November Rain videója a '90-es évek klipjei közül elsőként lépte át júliusban az egymilliárd lejátszást a YouTube-on, a Guns ugyanis – a legtöbb rock- és metalbandával szemben – kiemelkedően erős például a Spotify-on is. Az Appetite For Destruction album újrakiadásán szereplő különlegesség, a Shadow Of Your Love például közelíti az 5 millió lejátszást a platformon május óta. Ugyanakkor nem is ez az igazán meglepő, hanem hogy még a friss Appetite tényleg csak a legelvakultabb rajongók számára érdekes bónusztételei is elképesztően jól futnak: a Welcome To The Jungle demóváltozata éppúgy félmilliós lejátszás körül jár június vége óta, mint a Move To The City akusztikus felvétele. A Forbes szerint egy új Guns-lemez a fizikai hordozók piacát is könnyen dominálhatná.

Mi azért ezzel együtt sem nagyon számítanánk új dalokra a csapattól, bár elvi szinten W. Axl Rose még a napokban sem zárkózott el a gondolattól. „Jelenleg a turnézásra és a koncertezésre fókuszálunk, de mivel a jelek szerint mindannyian jól kijövünk egymással, az ember sosem tudhatja", mondta az énekes az Iceland Magazine-nek a turné aktuális európai felvonásának reykjaviki záróbulija előtt.

 

Hozzászólások 

 
#2 Dezső1989 2018-08-02 13:43
Idézet - Thasaidon:
Valahol aggódok, hogy egy új lemez nem ingatná-e meg a legendát, de azért merek bízni benne, hogy Axl nem öntötte ki az arrogáns seggarcság fürdővizével együtt a maximalizmus-gyereket, mert az ő szélsőséges maximalizmusána k és a többiek kreativitásának kombójával, azt hiszem, nem nagyon lehet hibázni.

Ez igaz, csak a nagy maximalizmus nehogy megint több éves csúszásokat eredményezzen.
Én a magam részéről mindenképp várom a fejleményeket :)
Idézet
 
 
#1 Thasaidon 2018-08-02 01:59
Valahol aggódok, hogy egy új lemez nem ingatná-e meg a legendát, de azért merek bízni benne, hogy Axl nem öntötte ki az arrogáns seggarcság fürdővizével együtt a maximalizmus-gyereket, mert az ő szélsőséges maximalizmusána k és a többiek kreativitásának kombójával, azt hiszem, nem nagyon lehet hibázni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.