Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Félig-meddig hatásvadász vagyok a dalszerzésben, és néha mindent bedobok”

Sok igazi vonós szerepel majd az Opeth új nagylemezén, Mikael Åkerfeldt énekes/gitáros ugyanis előre szeretne lépni ezen a téren az anyaggal. A 2011-es Heritage utódja az eddigi nyilatkozatok szerint ugyanakkor metalosabb lesz a rengeteg vitát kiváltó előző anyagnál.

„Hat dalom elkészült, kettő-háromba pedig még csak most kezdtem bele, plusz van egy millió ötlet, amivel egyelőre még nem is foglalkoztam alaposabban”, magyarázta az új Opeth lemezről Mikael Åkerfeldt a Decibel magazinnak. „Néhány nóta egyszerű és lemeztelenített, miközben más dalok a szó valódi értelmében véve epikusak. Szóval az üzletmenet a szokásos, remélhetőleg szokatlan zenével.”

Mikael elárulta: legalább néhány új dalban biztosan valódi vonósok szerepelnek majd. „Ezeket a megoldásokat könnyen meg lehetne csinálni hangmintákkal vagy effektekkel, de amikor a Storm Corrosion lemezt vettük fel Steven Wilsonnal, rá kellett jönnöm, micsoda elképesztő különbséget jelenthet, ha valódi zenekarral dolgozol. Félig-meddig hatásvadász vagyok a dalszerzésben, és néha mindent bedobok. Azt hiszem, most elérkezett az idő ahhoz, hogy a vonósok terén is mindent bedobjak. Remélhetőleg a végeredmény sem lesz szar…” Åkerfeldt az egyik dalról bővebben is beszélt – ez az olasz Goblinra ütő téma már több korábbi interjúban is szóba került. „Egy olyan jamen alapul, amivel a Mastodon / Ghost turnén álltam elő, és a végén a beállásokon játszogattuk. Pár nap múlva az emberek a folyosókon már ezt dúdolgatták, egy kibaszott sláger! De alapvetően nem valami nem túl finom, headbangelős főhajtásra kell gondolni a Goblin irányában. És hogy elkerüljük a zűrzavart, eleve a dal címe is Goblin. A lopásom a dal középrészét teszi tönkre, és amolyan fúziós, besötétedett prog rockba vált, mint a Mahavishnu vagy az ELP, de nagyon üt! Komolyan.”

Az Opeth új albumának megjelenése valamikor az idei év második felében várható.

 

Hozzászólások 

 
-3 #6 bélférgek támadása 2014-01-07 09:50
Így van,megérdemli a karóbahúzást.
Idézet
 
 
+2 #5 frincs 2014-01-06 23:57
Ha úgy nézzük,.már a My Arms sem volt hű a zenekar nevéhez, a Still Life pláne (tök ratyi az), a Blackwater meg pluszban is abszolút gáz volt és árulás, a Deliverance egy darab szar, a Damnation már nem is volt zene, a Ghost albumnál már átmentek técsébe, a Watershedet a hangmérnökön kívül senki nem hallotta, a Heritage-t már ő sem. Mike-ot rég deresre kellett volna húzni és közszemlére tűzetni a napon, amíg beköpik a darazsak. Hogy elárulta már a rajongóit, és hányszor. Az Aranykorban, amikor mindenütt a jóság uralkodott, rég kivégezték volna...
Idézet
 
 
+2 #4 Habbal 2014-01-06 15:13
Nekem már a Watershed se tetszett igazán, de az legalább még hű volt a zenekar nevéhez. Értem én hogy azt csinál amit akar, és semmi kifogásom nem lenne ellen ha mondjuk Mikael Åkerfeldt Project-nek nevezné. Heritage viszont azon ismerőseimnek sem tetszik akik nem csak metálon élnek.
Ettől függetlenül persze kiváncsian várom az új lemezt, és bármikor megnézném őket élőben.
Idézet
 
 
+5 #3 asdasd 2014-01-05 13:01
Idézet - pé:
sajnos már csak magának zenél


Az Opeth sikeresebb most, mint valaha. Ez a helyzet. A metálosok elfordultak, egy másik, nagyobb réteg megtalálta.
Idézet
 
 
+14 #2 KoaX 2014-01-05 11:24
Idézet - pé:
sajnos már csak magának zenél


Az a jó!
Ha, a rajongóknak írja a zenét, akkor "eladja magát"
Nekem minden Opeth lemez kurvára bejött eddig!
A hertiage is kegyetlen jó! Jöjjenek minél előbb, de most mondjuk majd a Hajóra. Ott nagyon megnézném mit alkotnak.
Idézet
 
 
-5 #1 2014-01-05 09:07
sajnos már csak magának zenél
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.