Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Felesége sem tudta rávenni Jeff Hannemant az elvonóra és a terápiára

0620jeffkathNoha korábban ezt állította, igazából nem ment el azonnal orvoshoz a híres pókharapás után Jeff Hanneman, miután pedig a szakemberek megmentették az életét, mély depresszióba esett, amiért nem volt képes úgy gitározni, mint előtte. De ezt a helyzetet is egyedül akarta megoldani – mondta egy friss interjúban a Slayer néhai gitárosának özvegye, Kathryn.

Átfogó interjút adott a Guitar Worldnek a május 2-án elhunyt Jeff Hanneman özvegye, Kathryn, amely a magazin augusztusi, a Slayer gitárosának szentelt számában lesz olvasható. „Jeff egy barátját látogatta meg Los Angeles környékén", elevenítette fel a gitáros kálváriáját elindító pókharapás történetét Hanneman felesége. „Az egyik este a jacuzziban lazult, a karját pedig kinyújtotta a medence szélén. Ekkor érzett valamit: mintha csak egy harapás vagy egy csípés lett volna, de természetesen nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Egy hét múlva jött haza, és már az ajtóban láttam rajta, hogy ittas. Nem is érezte jól magát, egyszerűen csak fel akart menni az emeletre, hogy lefeküdjön aludni. Előtte azonban azt mondta: Kath, mutatnom kell neked valamit, pedig nem igazán szeretném. Levette a pólóját, én pedig elszörnyedtem, amikor megláttam a karját: vöröslött, és a normális méret háromszorosára dagadt. Azt mondtam neki: Jeff, most azonnal el kell mennünk az ügyeletre, ő azonban csakis aludni akart, én pedig tudtam, hogy épp egy igen részeg embert próbálok meggyőzni. Nem tehettem semmit, de másnap reggel meggyőztem, és elvittem az orvoshoz. Nem volt benne túl sok erő, de el tudtam támogatni a kocsiig."

Az orvosok a kórházban azonnal tudták, mi történt. „Csak rá kellett nézniük, hogy lássák, mi a helyzet, így azonnal bent is tartották. Jeff azt mondta, menjek haza, mert mindketten tudtuk, hogy órákig ott kell majd lennie, azt azonban egyikünk sem gondolta volna, hogy élet-halál kérdéséről volt szó. Három-négy óra múlva felhívott, és azt mondta: Kath, nincsenek jó híreim, lehet, hogy le kell vágniuk a karomat, szerintem vissza kellene jönnöd... Mire visszaértem, Jeff egy hordágyon feküdt, és épp arra várt, hogy levigyék a sebészetre, az orvos pedig elmagyarázta, mi a helyzet. Azt mondta: asszonyom, muszáj, hogy lássa a férjét, mert nem biztos, hogy túl fogja élni. Aztán Jeffhez fordult, és így szólt: most először megpróbálom megmenteni az életét, aztán a karját, aztán a karrierjét. Életem egyik legkeményebb pillanata volt nézni Jeffet, ahogy ott fekszik a hordágyon, és úgy köszönni el tőle, hogy tudom: talán soha többé nem látom..."

Miután a húsfaló baktérium okozta problémákat sikerült elhárítani, és Jeff hazatért a kórházból, komoly érzelmi válsággal és depresszióval kellett szembenéznie. Elkezdte a rehabilitációs programot, hogy ismét vissza tudjon térni a gitározáshoz. „Nem tudtam rávenni arra, hogy elvonóra vagy terápiára menjen. Szerintem engedte, hogy a karja kinézete határozza meg az érzéseit, és ezek a gondolatait is folyamatosan megfertőzték. Nagyon nehéz volt lelket önteni belé. Azt hitte, képes lesz egyedül is megoldani a problémákat: egyszerűen csak lemegy próbálni és gitározik, és majd ez lesz a rehab. De miután egyszer megpróbálta, elkezdte felfogni, hogy elég messze áll a régi képességeitől, és nem tud olyan gyorsan játszani, mint előtte. Úgy gondolom, mindez nagyon keményen mellbe vágta, és ekkor kezdte elveszíteni a reményt."

 

Hozzászólások 

 
#12 Flagellator1974 2013-06-29 17:18
Nagyon jól tudom, hogy halt meg Cobain, de kösz a pontosítást. Szerintem mindannyian a zeneiparnak nevezett, néha rákos daganatként, néha igazi üzletként viselkedő valami áldozatai. Akár golyó tett pontot a végére, akár a hernyó.
Idézet
 
 
+1 #11 Idun 2013-06-29 13:02
Idézet - the raven:
Idézet - Idun:
Flagellator: Curt Cobain öngyilkos lett, fejbe lőtte magát

A heroin v. kokain nem öngyilkosság?Cobain rájött,hogy gyorsabb,ha egy golyót "lő" mint egy speedballt....


Hogyne lenne az, csak éppen lassú.
Idézet
 
 
-6 #10 the raven 2013-06-29 09:30
Idézet - Idun:
Flagellator: Curt Cobain öngyilkos lett, fejbe lőtte magát

A heroin v. kokain nem öngyilkosság?Cobain rájött,hogy gyorsabb,ha egy golyót "lő" mint egy speedballt....
Idézet
 
 
-1 #9 Idun 2013-06-26 14:43
Flagellator: Curt Cobain öngyilkos lett, fejbe lőtte magát
Idézet
 
 
+1 #8 kéjsóvár bohóc 2013-06-22 07:35
Idézet - Flagellator1974:
"Palcatores, moralis magas lo, papolas megint megy. Lenke neni." (asdasd)
Mustaine túlélte, Ozzy túlélte, Keith Richards túlélte, Kilmister is él még. Hendrix, Joplin, Brian Jones, Morrison, Cobain és Hanneman belehalt. Bele kell törődni és kész. Vége egy korszaknak.

Sajna Pintado mester sem élte túl!
Idézet
 
 
-4 #7 Flagellator1974 2013-06-21 19:26
"Palcatores, moralis magas lo, papolas megint megy. Lenke neni." (asdasd)
Mustaine túlélte, Ozzy túlélte, Keith Richards túlélte, Kilmister is él még. Hendrix, Joplin, Brian Jones, Morrison, Cobain és Hanneman belehalt. Bele kell törődni és kész. Vége egy korszaknak.
Idézet
 
 
-1 #6 asdasd 2013-06-21 00:05
Palcatores, moralis magas lo, papolas megint megy. Lenke neni.
Idézet
 
 
+10 #5 Takács Attila 2013-06-20 18:10
"Egy hét múlva jött haza, és már az ajtóban láttam rajta, hogy ittas"
Egyszer én is jártam így mikor levittem a szemetet! De velem nem volt ilyen elnéző az asszony!
Idézet
 
 
+5 #4 kamikaze 2013-06-20 15:45
Nem érted. Nyilván, hogy nem az egy hétről van szó, és nem is pár hónapról, de néha van az a helyzet, amikor az ,,elesettnek" az akarata ellenére is segíteni kell. Nem mondhatsz le róla csak azért, mert csont alkoholista. Főleg ha van olyan ember a közelében, aki viszont nem szenved a tiszta belátási képesség hiányában, és pontosan meg tudja ítélni a körülményeket! Persze ezen az egészen ma már kár okoskodni, de csak a mai hírek között nézd meg milyen az emberek ,,segítőkészség e":
http://grafoterapia.cafeblog.hu/2013/06/19/hova-lett-az-emberseg/
http://www.hir24.hu/miafhu/2013/06/20/a-parton-fekvo-hulla-nem-erdekelte-strandolokat/~~fokusz
Idézet
 
 
+9 #3 Afrikaaner 2013-06-20 13:01
Kedves Kamikaze! A kérdéseid értelmetlenek, hisz, mint az interjúból is kiderült, egy súlyos alkoholbeteg emberről beszélünk. A szerencsétlensé gen túl, ami érte és amiről nyilván nem tehetett, sajnos minden további baj az alkoholizmusra és a tiszta belátási képesség hiányára vezethető vissza. Persze lehetett volna mindent másképp csinálni, ha tudott volna értelmesen gondolkodni. Sajnos nem tudott és sajnos a felesége sem tudta jobb irányba terelni. Borzasztó nagy tragédia ez emberileg is és a zenei életre nézve is, mert egy hihetetlen tehetséges ember dobta sutba az életét az alkohol miatt. Nem elsőként és valószínűleg nem is utolsóként.
Idézet
 
 
+9 #2 kamikaze 2013-06-20 11:21
Ahogy jönnek sorban a hírek és egyre többet tudunk meg az egész ,,történetről", mindinkább úgy tűnik, hogy itt bizony kiba...tt nagy felelőtlenségge l állunk szemben. Mert mi az hogy egy hét után háromszorosára duzzadt karral ment haza? Egy zenész, akinek erről szólt az egész élete! Ott nem volt orvos, vagy sürgősségi ügyelet, ahol ellátták volna? És ha hazaérve nem akart bemenni a kórházba, nem kellett volna netán orvost hívni? Vagy ott nincs ilyen lehetőség? Persze, ráér másnap, addig meg hagy szenvedjen. Egyébként meg el nem tudom képzelni, hogy valaki egy hétig ilyen állapotban létezzen anélkül, hogy konkrét orvosi segítséget igényelt volna. Aztán a továbbiak is ,,érdekesek". Mert ha már sikeresen megúszta a rovarcsípést és amputációt, nem kellett volna egy picit elgondolkozni, hogy ez volt az utolsó figyelmeztetés? De nem ragozom tovább, mert csak feleslegesen bosszantom magam azon, hogy felnőtt emberek ennyire hülyén tudtak viselkedni.
Ezektől függetlenül persze RIP.
Idézet
 
 
+9 #1 codename333 2013-06-20 08:55
meg is értem :S ez kb olyan mintha fociznál és közölnék veled h csengettek a lábadnak egy jó időre :S Kár h így alakult :S RIP
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.