Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ez a tizedik lemezünk, és huszonöt éves a zenekar”

Kisfilmmel összegzi fennállásának eddigi huszonöt évét a Foo Fighters. A zenekar tizedik nagylemeze, a Medicine At Midnight februárban jelenik meg.

1108foo

Február 5-én új albummal jelentkezik a Foo Fighters. A Medicine At Midnight a 2017-es Concrete And Gold utódjaként kerül a boltokba, és a zenekar mellett ismét Greg Kurstin látta el produceri feladatait. „Ez a tizedik lemezünk, és huszonöt éves a zenekar”, mondta Dave Grohl az albumról a SiriusXM-nek. „Úgy kezdtünk neki a munkának, hogy oké, nézzük végig, mi van mögöttünk. Játszottunk hangos, zajos, punkos és gyors dolgokat, andalító, akusztikus, barátságos zenét, aztán három-négyperces, kislemezes rágógumi rock’n’roll-popot is. Mi nem volt még? Arra jutottunk: groove-központú bulilemezt még nem csináltunk. Persze nehéz a tánc, a funk és a diszkó szavakat foofighters_cegy mondatba illeszteni a Foo Fighters névvel, engem is halálra rémít a dolog. De mindannyian olyan rock’n’roll-lemezeken nőttünk fel, amelyekre akár táncolni is lehetett: ott volt a The Cars, hát mennyire imádom már őket! Vagy David Bowie-tól a Let’s Dance, vagy a The Power Station, vagy a Tattoo You lemez a Stonestól. Szóval azt mondtuk: oké, ezt a területet még nem derítettük fel, nosza rajta!”

A dallista az alábbi lesz:

01. Making a Fire
02. Shame Shame
03. Cloudspotter
04. Waiting on a War
05. Medicine at Midnight
06. No Son of Mine
07. Holding Poison
08. Chasing Birds
09. Love Dies Young

A Shame Shame című első klip után a zenekar most egy csaknem félórás, eddigi negyedszázados pályáját összefoglaló kisfilmmel jelentkezett az albumot felvezető kampányban Times Like Those címmel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.