Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Évtizedes kihagyás után ismét új dalokon dolgozik Dee Snider

0128sniderRock And Roll Ain't Dead – Dee Snider Essentials 1983-2015 címmel jelenik meg márciusban egy nagyszabású válogatás Dee Snider életművéből a Rhinónál. A kiadvány igazi érdekessége ugyanakkor három új szám lesz, hiszen a Twisted Sister frontembere saját bevallása szerint hosszú évek óta úgy érezte, hogy dalszerzőként elfogyott a mondanivalója.

A Twisted Sister mellett a Desperado, a Widowmaker, a Van Helsing's Curse és a Dee Does Broadway projektektől is tartalmaz majd dalokat az a nagyszabású válogatás, amelyet a Warner-birodalomhoz tartozó Rhino jelentet meg márciusban. A Rock And Roll Ain't Dead – Dee Snider Essentials 1983-2015 című kollekcióra emellett három friss szerzemény is felkerül, ami azért érdekes, mert Snider régóta leszögezte: nem szeretne már több új dalt írni, egyszerűen nem érzi magában a tüzet ahhoz, hogy friss zenéket írjon, amik egyébként szerinte nyilvánvalóan nem is érdekelnének senkit.

A helyzet változásának persze oka van: az, hogy Dee belebotlott egy nagyszerű gitárosba Nick Perri személyében, aki a méltatlanul elfeledett, de annál jobb Silvertide-ban bukkant fel, majd egy rövidebb ideig a Shinedownban is zenélt. Nick véletlenszerűen ugrott be Snider egyik szólókoncertjén gitárosnak, ám a buli után mindenki elképedt, mennyire jól működött együtt a frontemberrel. „Utána hazamentem, beszéltem a feleségemmel meg a fiammal a dologról, arról a hétvégéről, amikor együtt zenéltem Nickkel", mondta Mitch Lafonnak adott interjújában Dee. „Mire azt kérdezték: miért nem írok új zenéket vele? Én meg: megőrültetek, bassza meg? A fiam erre azt mondta, mióta ő él, nem hallott még zenei ügyekről olyan szenvedéllyel beszélni engem, mint akkor, a feleségem pedig szintén közölte: ilyen izgalmat még sosem látott rajtam a zenélés kapcsán. Ezután felhívtam Nicket, hogy vannak-e ötletei, én ugyanis évtizedek óta nem írtam új számokat. És körülbelül háromszáz dala van, csak éppen énektémák nélkül, mert azt mondja, nem tud énekdallamokat írni. Átküldözgetett nekem nótákat, és egyből megérintettek."

Snider három új száma a Rock And Roll Ain't Dead, a Soul Lady és a To Hell And Back címet viseli, és még az sem kizárt, hogy hamarosan egy negyedik is készül melléjük. „Őszintén szólva ezek amolyan tesztlépések. Már beszéltünk róla, hogy készíteni kellene egy albumot is, de egyből azt mondtam, hogy ma már senki sem vesz albumokat. Meg ki tudja, egyáltalán érdekel-e ez az egész akárkit is, bassza meg? Szóval ha lesznek visszajelzések az új dalokra, és ezek pozitívak, akár folytatás is születhet, mert Nickkel remekül tudunk együtt dolgozni. Nagyon old school módon közelíti meg a dalszerzést, de van egy csomó modernebb hatása is."

Mindez persze nem jelenti a Twisted Sister végét, pár koncertet idén is ad a zenekar, de az énekes önálló bulikat is tervez 2015-re. Dee szólóbandájában Nick mellett Dan McCafferty a gitáros (aki természetesen nem azonos a Nazareth visszavonult frontemberével), Nicolai „Nosferatu" Nifoussi a basszer és Joe Franco a dobos.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 bogar 2015-01-29 06:45
Engem kifejezetten érdekel, hogy van-e még patron az öregben.
Idézet
 
 
+3 #1 TelekiPál 2015-01-28 16:00
Kezd az az érzésem lenni, hogy a metál szakma egy hatalmas retro f.szverés lett.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.