Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Először lép fel Magyarországon a D-A-D

Február 20-án pályafutása során első ízben végre Budapesten játszik a dán D-A-D, akik november 11-én adják ki tizenegyedik stúdiólemezüket, a hangzatos című DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK-ot. Jesper Binzerék fellépésének a Club 202 ad majd otthont.

Az új D-A-D album címének persze megvan a magyarázata, hiszen a dánok neve eredetileg Disneyland After Dark volt, ezt azonban a Walt Disney annyira nem értékelte, és megfenyegette őket egy perrel, amennyiben nem változtatják meg. Így lett végül a csapatból simán csak D-A-D. A zenekar ezúttal is Nick Foss producerrel dolgozott, akivel korábban több lemezükön is melóztak már, így például az ő nevéhez fűződik a nagy áttörést meghozó 1989-es No Fuel Left For The Pilgrims is. Az első single, az I Want What She's Got alább már meg is hallgatható.

A D-A-D a fent említett lemezzel és annak Sleeping My Day Away sikerdalával tört át Európában, amely csak hazájukban közel 300 ezer példányban talált gazdára. A Warner megszimatolta a zenekarban rejlő lehetőségeket, és egymillió dolláros szerződést kötött velük, de az áhított amerikai áttörés mégsem jött össze. A zenekar következő lemeze, az 1991-es Riskin' It All ettől függetlenül továbbra is aratott Európában, és még a korszellemnek megfelelően alternatívabb beütésű Helpyourselfish is jól futott 1995-ben. Később a banda némileg lágyabb, akusztikusabb irányba fordult, sajátos humorérzéküket azonban megőrizték, és Dániában a mai napig komoly sztároknak számítanak.

A koncertről további információk hamarosan a Concerto honlapján.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.