Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Ken Hensley

75 éves korában meghalt Ken Hensley. A Uriah Heep legklasszikusabb felállásának meghatározó alakja, a billentyűs hangszerek egyik legnagyobb és legmeghatározóbb rockzenei egyénisége mindössze néhány héttel a banda másik legendája, Lee Kerslake után távozott az élők sorából.

1105ken

Testvére, Trevor Hensley tette közzé a tragikus hírt: november 4-én elhunyt Ken Hensley, a Uriah Heep legnagyobb hatású korai korszakának billentyűse. Pontos részleteket egyelőre nem tudni, mindössze annyit közöltek, hogy Ken békében távozott, mellette volt felesége, Monica is, temetése pedig Spanyolországban lesz, teljesen zárt körben.

Ken Hensley a The Gods nevű zenekarban kezdte a professzionális zenélést a '60-as évek végén, majd 1970-ben a Uriah Heep első billentyűseként, fő dalszerzőjeként a banda hangzásának alapvető letéteményese lett, aki időnként gitárosként és énekesként is közreműködött a dalokban. Jon Lord, Keith Emerson és Rick Wakeman mellett a rockzene hőskorának minden bizonnyal legmeghatározóbb billentyűs egyéniségeként vonult be a műfaj történelemkönyvébe. Utolsó sorlemeze az 1980-as Conquest volt a bandával.

A '70-es évek első felétől kezdve rendszeresen adott ki szólóalbumokat is, az elmúlt két évtizedben Magyarországon is visszatérő vendégnek számított önálló műsoraival. A '80-as évek első felében játszott a southern rocker Blackfoot soraiban, de vendégként az évtizedek során többek között kisegítette a W.A.S.P.-ot és a Cinderellát is.

Hensley mindössze néhány héttel követi a túlvilágra a legklasszikusabb Heep-felállás(ok) dobosát, Lee Kerslake-et, aki szeptember 19-én hunyt el hosszas betegség után.

 

Hozzászólások 

 
#5 Insania 2020-11-06 23:46
Imádtam őket!
Zseniális billentyűs és micsoda hang,de
David Byron hangja utolérhetetlen
R. I. P KEN HENSLEY
Idézet
 
 
#4 Sunyi Ló 2020-11-05 21:52
Annak idején a Szabad Európa Rádióban mindig ment a Lady in Black, Gipsy, July Morning. A Uriah Heep nagy kedvenc volt, zseniális albumok . RIP.
Idézet
 
 
#3 Gábor 2020-11-05 20:48
A legnagyobb rockbillentyűsö k egyike volt.
Egy nagy legendával lettünk ismét szegényebbek...
Idézet
 
 
#2 Sírbuckalakó Troll 2020-11-05 20:21
R.I.P. Gyermekkorom bálványa. A 73-as duplakoncertalb umon a July Morning "indított el" a billentyűk felé.
Hammondban nekem ő volt az etalon. Kerslake, Eddie Van Halen és most ő is...legyen már vége.

https://www.youtube.com/watch?v=grSWdLdp7po
Idézet
 
 
#1 kamikaze 2020-11-05 20:18
A fiatalabb rockrajongóknak talán már nem sokat mond a neve, annyit mindenesetre feltétlenül érdemes tudni róla, hogy nemcsak kiváló billentyűs, hanem elsőrangú dalszerző is volt. A '70-es évek legnagyobb Uriah Heep himnuszainak többségét (kivéve Gypsy) ő szerezte! Ritka az olyan meghatározó dal, amiben legalább társszerzőként ne vett volna részt. Ezeket az alapvetéseket a Heep a mai napig játssza, töretlen sikerrel.
Úgyhogy jöhetnének a Klasszikushockb a a korai Heep lemezek (az 1977-es Innocent Victim-ig szinte hibátlan az életmű), mert eddig még egy sem került be! Lehetne kezdeni mondjuk a Look At Yourself-fel, mert sok ismert nóta van rajta.

RIP Ken!

https://www.youtube.com/watch?v=YXFb3UszHm8
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.