Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Egykori segítőjét és példaképét gyászolja a Black Sabbath tagsága

0311tonyA Black Sabbath tagjait elkeserítette a Ten Years After egykori gitárosa, Alvin Lee március 6-ai halálhíre. Tony Iommi, Geezer Butler és az éppen nem velük zenélő Bill Ward egyaránt kifejezte a régi barát távozása felett érzett megrendülését.

„Hihetetlenül elszomorított Alvin halálhíre", mondta Tony Iommi a Birmingham Mailnek. „Óriási sokként értek a történtek. Még csak nem is tudtam, hogy beteg volt... Alvin óriási gitáros volt, de még ennél is fontosabb, hogy az évek során a Black Sabbath nagyszerű barátjaként is tarthattuk számon. A korai időkben, amikor még Earth néven futottunk, Alvin volt az, aki segített nekünk koncertlehetőségekhez jutni. Kicsit előttünk érkezett a színtérre, és tudta az utakat. Számtalanszor dumáltunk át éjszakákat a londoni lakásában. Emlékszem, amikor megemlítettem neki, hogy játszunk a gondolattal: átkeresztelkedünk Black Sabbathra. Teljesen elszörnyedt, és azt mondta: soha semmit nem fogunk elérni egy ilyen névvel. A játékával pedig új területekre merészkedett. Miután eljátszotta Woodstockban a Goin' Home-ot, a világ leggyorsabb kezű gitárosaként híresült el, de nem csak a sebességről szólt nála minden. Remekül játszott rockot, bluest, és jó jazzgitáros is volt. Mindenkinek nagyon fog hiányozni a rock'n'roll közösségben."

„Sokkolt és elkeserített Alvin Lee halálhíre, hiszen az igazi nagyok egyike és a Sabbath egyik alapvető hatása volt", mondta a gitáros halála után Geezer Butler basszer is. „A nyugat leggyorsabb gitárosa. Azon kevés ember egyike volt, aki hitt a Sabbathban, amikor elindultunk, sőt, ő szerezte nekünk az első kiemelt koncertlehetőségünket is Londonban, a Marquee-ban. Igazi úriember és nagyon szeretetre méltó arc volt. Nyugodj békében, Alvin."

Lee halálhíre Bill Wardot, a Sabbath jelenleg sajnos nem Sabbath-tag ősdobosát is porig sújtotta, ő szintén rövid közleményben emlékezett meg a régi barátról.

 

Hozzászólások 

 
-2 #1 Venomádi 2013-03-11 16:34
Hát akkor ezt az egyet elbaszta mert a Sabbath egyet jelent a metallal.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.