Shock!

május 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dream Theater: újabb konceptlemez, vagy valami egészen más?

0414dtThe Astonishing címmel jelenik meg a Dream Theater új nagylemeze valamikor 2016 elején, és már az is biztos, hogy a banda egy az egyben eljátssza majd az anyagot a februárban startoló Európa-turnén. A zenekari honlapon közzétett dizájnelemekből többen is arra következtetnek: John Petrucciék valami különlegessel készülnek.

Február 18-án startol a Dream Theater jövő évi európai turnéja Londonban, amelyen minden este eljátsszák majd az akkorra megjelenő új lemezt. Ennek címe a bemutatott turnéplakátterv tanúsága szerint minden bizonnyal The Astonishing lesz, és mivel a banda új, egyelőre még nehezen érthető dizájnelemeket tett közzé a honlapján, máris beindult a találgatás a táborban, hogy vajon mivel készülnek az albumra. A weboldalon jelenleg kétféle hírlevélre lehet feliratkozni, és a címekből, illetve a megfogalmazásból többen is valamiféle koncepciózus vállalkozásra következtetnek – mindez egyébként nem lenne teljesen újszerű a bandától, hiszen az 1999-es Scenes From A Memory is sztorimesélős nagylemez volt.

1103dt

Az utóbbi hetekben emellett több apró momentum is arra utalt, hogy a zenekar talán eszközöl majd némi iránykorrekciót az előző produkciókhoz képest. „Az a legjobb ebben a bandában, hogy egy kicsit mindig módosítunk az irányvonalon”, mondta Jordan Rudess billentyűs egy nyáron adott inerjúban. „Szerintem a Dream Theater-rajongók érdekesnek találják majd, amin dolgozunk.” „Az új album komolyabb előrelépést jelent majd a zenekar kreatív identitását tekintve”, mondta a Revolver magazinnak John Petrucci gitáros. „Mindig, amikor stúdióba vonulunk, valami olyat akarunk alkotni, ami jobb az előző lemezünknél. A zenekar összes tagjának ilyen a hozzáállása: imádjuk, amit csinálunk, elég szerencsések voltunk ahhoz, hogy azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk, és mind úgy érezzük, hogy a legjobb még hátravan. Részben ezért viselte címként a legutóbbi nagylemezünk a banda nevét, mert egy új kezdetet jelölt, illetve mert hiszünk a csapat jövőjében.”

A turnénak egyelőre csak hét nyugat-európai állomását hirdették meg, a továbbiak hamarosan érkeznek. A zenekar idei budapesti bulijáról itt olvashatsz.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
-1 #3 TopFeri 2015-11-04 10:07
A legutóbbi hivatalos koncert kiadványukkal próbálok barátkozni. Az új dalokat nagyon jól dobolja Mangini barátunk (hiszen ő írta a dob részt), viszont a régiek többségét nem érzi, durván szétveri. Pl. az Overture instrumentális részét. Van egy stílusa, de nagyon más mint Portnoyé.
Idézet
 
 
+6 #2 saszi 2015-11-03 16:16
Nem rajongok régóta értük, de az szimpatikus, hogy az új lemezt elnyomják egyben. Nem a múltból akarnak élni. Így mindenki olyat hall, amit eddig még nem.
Idézet
 
 
+1 #1 Blaze 2015-11-03 15:44
Hát nagyon kíváncsi leszek. Még egy esélyt adok nekik, ha ez is olyan semmitmondó lesz mint az előző lemez, akkor én eltemetem a csapatot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.