Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

December 7-én Budapesten koncertezik a D-A-D

Nyolc hosszú év után végre új albummal tért vissza május legvégén a dán D-A-D. Az A Prayer For The Loud lemez turnéján decemberben a zenekar ismét fellép Magyarországon is.

0508dad

2011-ben, DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK címmel hozta ki utolsó lemezét a D-A-D, szóval bőven itt volt az ideje a folytatásnak. Az A Prayer For The Loud május 31-én jelent meg az AFM kiadónál, és az előzetes beharangozások szerint egyértelmű visszautalásokat rejt a csapat legsikeresebb produkciói, az 1989-es No Fuel Left For The Pilgrims és az 1991-es Riskin' It All irányába. „Régebben alkalmanként új utakra tévedtünk, hogy kipróbáljunk olyan dolgokat is, amik elég messze álltak a zenénk velejétől", mondják. „Az ilyesmi is szórakoztató, de most megpróbáltunk csak a lényegre koncentrálni. Ezúttal tényleg csak önmagunk voltunk. Ezen a lemezen a dallamok és az energia áll a középpontban. Tényleg nagyon odafigyeltünk rá, hogy erősek legyenek a refrének, ami nagyszerű dalokat eredményezett. Nagyon aprólékosak voltunk a részletekkel, de nem veszítettük el az eredendő nyersességet és színtiszta energiát sem."

A csapat a fesztiválszezonban Európában kezdi meg a koncertezést az anyag kapcsán, az év második felében pedig önálló turnéra is indulnak a kontinensen. Jó hír, hogy utóbbi Magyarországot sem kerüli el: december 7-én Budapesten, az A38 Hajón koncerteznek Jesper Binzerék. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.