Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dark Angel: nem Don Dotyval, hanem Ron Rineharttal térhetnek vissza

0830daPár hete mi is megírtuk, hogy a háttérben már mozgolódik egy 2014-es újjáaakulásra a Dark Angel 1986-os turnéfelállása Don Doty énekessel, ám a csapat némileg árnyalja a képet, és noha szó szerint nem mondták ki mindezt, úgy tűnik, az első nyilatkozatok egy része Doty magánakciója lehetett. Újjáalakulás ettől függetlenül alighanem lesz, csak nem Donnal...

„A Dark Fucking Angel még mindig tárgyal arról, hogy koncerteket adjon 2014-ben, de egyelőre egyetlen tag sem kötött le sem fesztiválokat, sem önálló bulikat", szögezi le Gene Hoglan. „Természetesen mennek a pletykák a neten bizonyos lekötött fesztiválokról, de ha történt is ezekről bármiféle egyeztetés, azokra a TELJES zenekar tudta és hozzájárulása nélkül került sor, és ennek megfelelően nem is tekinthetők hitelesnek. Egy dolog azonban biztos: amennyiben ezek az akciók folytatódnak, az veszélyeztetheti a Dark Angel hírnevét ésörökségét. Akad pár oka annak, hogy a zenekar lassan reagált arra a rengeteg megkeresésre és ajánlatra, amelyeket a múltban kaptunk az újjáalakulásra, de a legfőbb ezek közül az, hogy a lehető legjobbat szeretnénk nyújtani a rajongóinknak. Tisztában vagyunk vele, hogy manapság az újjáalakulósdi jelenti a normát, de a Dark Angel sosem igazodott a bevett szokásokhoz, és csak az újjáalakulás kedvéért nem fogunk visszajönni, amennyiben nem a lehető legmegfelelőbb a helyzet. Most éppen azon dolgozunk a színfalak mögött, hogy az legyen."

Jim Durkin gitáros Hoglannél is tovább ment. „Tudomásomra jutott, hogy koncerteket kötnek le és ígéreteket tesznek a Dark Angel vagy egyes korábbi tagok nevében, tudtommal azonban senki sem kapott felhatalmazást arra, hogy beszéljen vagy eljárjon a zenekar, az én vagy akármelyik ex-tag képviseletében, vagy ígéreteket tegyen a jövőre nézve. Aztán vannak további ex-tagok, akik részesei szeretnének lenni ennek az egésznek, amennyiben megfelelő a helyzet, és védik az örökségünket. Én is és más emberek is többször megkértünk bizonyos egykori tagokat, hogy fejezzék be a facebookos posztolásokat és egyéb webes aktivitásokat ennek kapcsán, meg persze azt is, hogy interjúkat adnak a zenekar jövőjére. A dolog ettől függetlenül folytatódik, pedig még nagyon korai. Eddig még nem próbáltunk, és szemtől szemben szinte nem is találkoztunk egymással. De hát eleve 2014-ről beszélünk..." Durkin emellett elég nyíltan utal arra is, hogy a banda újjáalakulása nem Don Doty énekessel történik majd meg. „Amikor legutóbb zenéltem ebben a csapatban, Ron Rinehart volt az énekesem, és ha a csapat visszatér, még mindig ő lesz az. Ő volt a szikla, amire támaszkodhattunk, amikor szükségünk volt rá, és fel sem merül, hogy nélküle beleugranék ebbe az egészbe. Minden egykori tagnak a legjobbakat kívánom, és arra bátorítom őket, hogy írjanak saját zenét, álljanak elő saját zenekarnévvel, és játsszanak, viszont hazugság azt állítani a rajongóknak, hogy Ron helyett bárki más állna a Dark Angel frontján. Várom 2014-et, és remélem, történik majd velünk pár különleges esemény!"

A Dark Angel a '80-as években Los Angeles legsúlyosabb thrash bandájának számított a Slayer mellett, 1986-os Darkness Descends lemezük mérföldkőnek számít a műfajban. A zenekar 1992-ig volt aktív, majd volt egy rövid újjáaalakulásuk a 2000-es évek első felében, ez azonban nem bizonyult tartósnak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.