Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csak azért alapítottuk meg a zenekart, hogy lemenjünk próbálni, és elnyomjunk pár régi klasszikust”

Március 24-én jelenik meg a Memoriam első albuma, amely a For The Fallen címet kapta. A bizonyos értelemben a Bolt Thrower romjain szerveződött csapattól máris meghallgatható a Resistance című szerzemény.

0627memoriam

Karl Willets, a Bolt Thrower énekese, illetve a kultikus brit death metalosok eredeti dobosa, Andy Whale is tagja a Memoriam nevű birminghami bandának, amely tavasszal adja ki első nagylemezét a Nuclear Blastnél. A felállást a Benedictionből és a Cerebral Fixből ismert Frank Healy basszer, illetve Scott Fairfax gitáros (szintén Cerebral Fix) teszi teljessé, az anyag címe pedig For The Fallen lesz. A zenekar eredetileg azért jött össze, hogy feldolgozásokat játsszanak, de aztán kedvet kaptak a sajátokhoz is, és old school death metalt ígérnek még idén megjelenő első nagylemezüktől, amely a halál, a veszteség és a háború témakörét járja majd körül – utóbbi a Bolt Thrower-kötődések miatt aligha lephet meg bárkit is...

„Amikor elkezdtük a Memoriamot 2016 januárjában, csak azért alapítottuk meg a zenekart, hogy lemenjünk próbálni, és elnyomjunk pár régi klasszikust, amelyek olyan hatással voltak ránk annak idején, meg persze azoktól a bandáktól is játsszunk, amelyekben korábban mi játszottunk", mondták korábban. „Talán pár kisebb buli is szerepelt a tervek között. De ez az egész megváltozott, amikor belépett hozzánk Scott Fairfax, aki gyilkos riffek és új ötletek egész tárházát hozta magával, és teljesen megváltoztatta az eredeti elképzeléseinket. Nagyon hamar elvetettük a feldolgozásbandás ötletet, és elkezdtük összerakni a saját dalainkat Scott memoriam_criffjeiből és ötleteiből, és mindebből egy adagnyi zúzós, brutális, old school death metal született. Nagyon büszkék vagyunk ezekra a nótákra, és alig várjuk, hogy rászabadíthassuk őket a világra!"

A dallista az alábbi:

01. Memoriam
02. War Rages On
03. Reduced To Zero
04. Corrupted System
05. Flatline
06. Surrounded (By Death)
07. Resistance
08. Last Words

A már ismert Reduced To Zero és Surrounded (By Death) mellett máris meg lehet hallgatni a Resistance című szerzeményt is.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 carcass1969 2017-03-19 09:56
Könnyet csalt a szemembe, Willets hangja miatt annyira Bolt Thrower, de már nagyon várom az egész albumot! Nekem már most az év death metal lemeze lesz, az biztos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.