Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Chris volt a valaha született legnagyobb seattle-i dalszerző, beleértve ebbe Jimi Hendrixet is”

Megszólalt Chris Cornell halálának ügyében Jeff Ament, a Pearl Jam basszere, aki a Temple Of The Dogban maga is együtt játszott a Soundgarden május 17-én elhunyt frontemberével. Ament szerint Cornell volt Seattle valaha született legnagyobb dalszerzője.

0601jeffchris

Az NBA Soundsystem podcastben szólaltatták meg Jeff Amentet, a Pearl Jam basszerét Chris Cornell halála kapcsán. Ament – Jerry Cantrellhez hasonlóan – máig értetlenül áll a két hete történtek előtt. „Chris Cornell volt a valaha született legnagyobb seattle-i dalszerző, beleértve ebbe Jimi Hendrixet is", mondta a basszer. „Hendrix őrületesen gitározott, de Chris olyan dalszerzői képességekkel rendelkezett, amilyet mindannyian szeretnénk. Volt egy jellegzetes stílusa, ahogy még a legfurcsább ritmusképleteket és bizarr részeket is be tudta borítani olyan dallamokkal, amik áltak ezek is fogóssá váltak. És a szavakkal is csodálatosan bánt. Ha megnézed a szövegeit, egyértelmű, hogy ezekben dolgozta fel a fájdalmát, a depresszióját és minden mást. Szerintem az emberek – engem is beleértve – elsősorban ehhez tudtak kapcsolódni, amikor énekelt. Mert a dalszerzői tehetsége mellett a hangja is megvolt ehhez. Kevesen tudnak ennyi mindent megvalósítani a hangjukkal, számos eltérő szerepbe tudott ő is belebújni. Nagyon szerencsés vagyok, hogy együtt zenélhettem vele egy projektben, hogy sokat lehettem vele, és megtapasztalhattam a nagyságát."

A Temple Of The Dog tavaly karrierje első turnéját játszotta le az Egyesült Államokban, távlati terveik között további amerikai és európai bulik is szerepeltek. Ezekből most már sajnos soha nem lehet semmi.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 farkasfi 2017-06-03 10:14
Teljesen feleslegesnek tartom az ilyen Jeff Ament-féle kijelentéseket. Cornell tehetséges dalszerző volt, kétségtelen. De ez pont olyan téma amit az egyéni ízlés határoz meg mindenkinél. Nekem például a grunge meghatározással illetett bandák tagságából Jerry Cantrell a kedvenc dalszerzőm. De már ezen a színtéren belül is nehéz összehasonlítan i a dalokat, mert például az Alice In Chains-t, vagy a Pearl Jam-et másért tartom jó zenének. Hendrix-et meg tényleg teljesen felesleges összehasonlítga tni a fent említettekkel. Arról meg ne is beszéljünk, hogy 1988-ban megjelent egy bizonyos Operation: Mindcrime című album amiért bizonyos Chris DeGarmo és Geoff Tate nevű úriemberek a felelősek...
Idézet
 
 
-4 #1 egysabbathista 2017-06-01 10:42
Kapcsolódó cikkek:

- Chris Cornell: Scream
- Chris Cornell: Carry On

Mintegy alátámasztásul...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.