Shock!

augusztus 10.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapesten koncertezik a Wino-féle Spirit Caravan

0429winoHárom szó: doom metal történelem. Ha létezne ilyen tantárgy az általános iskolában, akkor ez a koncert bizonyosan kötelező lenne. De mivel ilyen tantárgy nincs, a Spirit Caravan, azaz a The Obsessed és a Saint Vitus énekese, a metal-legenda Scott Weinrich tíz év után újjáalakult triójának A38-as fellépése csak melegen ajánlott, ám ettől még óriási hiba lenne kihagyni.

A marylandi Scott Weinrich túlzás nélkül a doom metal egyik legnagyobb egyébisége, akinek közel negyven éves (!) pályája szorosan összeforrt a műfajjal, mindenekelőtt a The Obsessed és a Saint Vitus révén. Weinrich mindkét zenekarnak kulcsfigurája volt, és alapvető szerepet játszott abban, hogy a doom metal marylandi, „északkeleti" változatát sajátos alműfajként kezelik (szemben például a súlyosabb, letaglózóbb és jóval komorabb „déli" irányzattal, aminek legfontosabb képviselője, a Crowbar szintén nemrég támadt fel, és koncertezik az A38 Hajón augusztusban).

Weinrich jó műfajalapító módjára rengeteg együttműködésben vett részt Dave Grohl Probotjától szinte a teljes Black Sabbath tagságig (Geezer Butlerrel éppúgy játszott, mint Bill Warddal) vagy a Judas Priest énekes Rob Halforddal, de volt közös zenekara a neurosisos Scott Kellyvel is. Ezek után nem meglepő, hogy a Saint Vitus feloszlása után pár évvel, az ezredforduló környékén az Unorthodox dobosával, Gary Isommel és a Wretched basszusgitárosával, Dave Shermannel létrehozta a Spirit Caravan projektet. A trió két nagylemeze azóta is kultikus ereklye minden doom-arc gyűjteményében. A Spirit Caravannek aztán a Saint Vitus újjáalakulása vetett véget.

Sokáig úgy tűnt, a Spirit Caravan csupán egy gyönyörű emlék marad a doom metal kacskaringós történetében, ám idén tavasszal villámcsapásként jött a hír: a trió összeáll a stoner/metál műfajok egyik legkomolyabb seregszemléjére, a DesertFestre. A Spirit Caravan éppen az elmúlt hétvégén adta újjáalakuló koncertjét, és most itt az európai turné, amelynek keretében július 1-jén lép fel az A38 Hajó tetőteraszán.

A zenekar tagjai Scott Wino Weinrich, Dave Sherman és Henry Vasquez dobos. A jegyek a helyszínen 3500 forintba, elővételben 2900 forintba kerülnek. További információk itt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 grand magus 2014-04-29 09:20
Yesss! Fatert látni kell!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.