Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Borlai Gergő dobolásával érkezik pénteken Tony MacAlpine új albuma

0401tonySzeptember 1-jén új albummal jelentkezik Tony MacAlpine. A Death Of Roses lemezről máris meghallgatható az első szerzemény, amelynek Chrome Castles a címe.

Pénteken jön ki Tony MacAlpine új albuma, a Death Of Roses, amely két évvel követi a mester legutóbbi anyagát, a Concrete Gardenst. Tony olyan zenészekkel készítette el az anyagot, mint Borlai Gergő dobos (lásd még Scott Henderson, Gary Willis, Hiram Bullock és egy sor hazai formáció), illetve Pete Griffin basszer (Generation Axe, Shining, Giraffe Tongue Orchestra, Zappa Plays Zappa). A dalok abban a periódusban születtek, amikor Tony a rákkal harcolt, az anyag pedig egy kétrészes lemez első felvonása.

tonymacalpine_c„Pete az egyik kedvenc basszusgitárosom, és a Death Of Roses dalaiban nyújtott teljesítménye épp annyira sziklaszilárd, amennyire összetett”, mondja MacAlpine. „Az ő ajánlására fedeztem fel Gergőt, akinek a játéka egészen elsöprőnek bizonyult ezen a lemezen. Megkérdőjelezhetetlenül innovatív, és alig várom, hogy még mélyebbre ássunk ezekkel a srácokkal a turnén. Magán a lemezen pedig elsősorban a kompozíciókra és az egyes rétegekre koncentráltam. Amikor beteg voltam, a kezelések alatt nem tudtam gitározni, mert a kemoterápiától remegett a karom és a kezem, így a lemez magjait a gyógyulásom idején vetettem el, amikor fejben elkezdtem összerakni a számokat. Szerencsére a gyógyulással és a gyakorlással a képességeim is maardéktalanul visszatértek. Hatalmas inspirációval szolgált számomra az a támogatás, amely áradt felém a zenészek, a szakmabeliek, a rajongók és az egész zenei közösség részéről. Ez a lemez az ő segítségük miatt jöhetett létre, és nekik ajánlom.”

Tony ősszel már egy rövidebb turnéra is elindul Észak-Amerikában. A hétszámos album folytatása valószínűleg jövőre jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
#7 pekkae 2017-08-30 09:20
Idézet - bogar:
Kiváló dal, de ezzel a pergőhangással nem vagyok elégedett.

Nekem sem tetszik ez a pergőhangzás, ettől eltekintve jó az anyag.
Idézet
 
 
+1 #6 saszi 2017-08-28 19:46
Úgy szól, mint egy állat. Nagyon várom, ezzel a dobjátékkal egy más dimenzióba kerül Tony zenéje. Tökéletes párosítás
Idézet
 
 
-1 #5 bogar 2017-08-28 18:57
Kiváló dal, de ezzel a pergőhangással nem vagyok elégedett.
Idézet
 
 
+8 #4 kamikaze 2017-08-28 11:17
Idézet - a.magyar:
büszkék lehetünk borlai gergőre,aki ha még a turnét is lenyomja vele,végképp felrakja magát az elit dobosok nemzetközi térképére!!!

Erre (is) gondoltam a minőséget illetően. Mert azért az óriási dolog, hogy Atma Anur, Deen Castronovo, Mike Terrana és Aquiles Priester után beülni a dobcucc mögé, az egészen kivételes. És a hallottak alapján maximálisan megérdemelten. Akármerről nézzük (hallgatjuk), ez bizony a legfelső liga!
Idézet
 
 
+6 #3 a.magyar 2017-08-28 10:28
ez a dupla jó hír!felépült remélhetőleg Tony,és büszkék lehetünk borlai gergőre,aki ha még a turnét is lenyomja vele,végképp felrakja magát az elit dobosok nemzetközi térképére!!!
Idézet
 
 
+4 #2 lambertkoma 2017-08-28 09:24
Gergő nem spórol és hogy szól!
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2017-08-28 06:58
Jó! Hozza a megszokott minőséget minden tekintetben.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.