Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bonamassa biztosan nem játszik tovább Hughes-ékkal

0313joeHa működik is tovább a Black Country Communion, azt biztosan Joe Bonamassa gitáros nélkül teszi majd, aki egy friss interjúban közölte: ő a maga részéről lezártnak tekinti a sztorit. Mint kiderült, a zenekarban nem Glenn Hughes emlékezetes, Joe-ra nézve dehonesztáló nyilatkozataival kezdődtek a feszültségek.

„Szerintem az én közreműködésem lezárult, és el is mondom, miért", mondta Bonamassa a PremierGuitarnak. „Eredetileg ugyanazért csináltam ezt, amiért Beth Harttal és a Rock Candy Funk Partyval is együtt dolgoztam: mert más stílusú zenét játszhattam, mint amit egyébként szoktam. Az első két lemez elképesztő volt, egy igazi megalázóan jó rockbanda játszott rajtuk a korai '70-es évek stílusában, Glenn pedig fantasztikus énekes, a valaha élt legjobbak egyike. Szóval megcsináltuk, és 2011-ben elindultunk egy kilenc hetes turnéra is, ami viszont a végén már nem volt számomra szórakoztató."

Bonamassa szerint a turné során túl sok erőfeszítésbe telt összehozni mindent, és roppant feszült légkörben zajlottak a dolgok, és erre már csak rátettek egy pár lapáttal Glenn Hughes médianyilatkozatai arról, hogy Joe miatt nem tervezhet turnét a csapat. „Őszintétlen lenne tőlem ismét felmenni a színpadra, és azt tettetni, hogy jól érzem magam. Így aztán egyszerűen nem vagyok már a zenekar gitárosa. Örülök, hogy már nem vagyok benne a dologban, de elégedett vagyok azzal az örökséggel is, amit a zenekarban hagytam, és a lemezekkel is. Jó három év volt ez számomra."

Mivel Jason Bonham korábban már megpendítette, hogy a Black Country Communion akár más gitárossal is működőképes lehetne, keresztet azért még nem vetnénk a projekt jövőjére, de az azért elég sanszosnak tűnik, hogy a tavalyi Afterglow albumnak jó ideig nem lesz folytatása...

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 kamikaze 2013-03-13 16:15
Így van, nagy kár a szakításért. Mert mind Bonamassa, mind Hughes pályafutása szempontjából az utóbbi évek legjobb produkcióit alkották közösen. Mind a 3 BCC album kiváló, őszintén szólva korábban nem hittem volna, hogy valamikor még ennyire tudok lelkesedni Glenn dolgaiért, talán csak a From Now On, Burning Japan:Live (vagy esetleg a Soul Mover) korszakban.
Idézet
 
 
+5 #1 Tom 2013-03-13 11:19
Hát, ez szomorú. Számomra Bonamassa ezeken az albumokon volt a legjobb, mert szerintem szólóban egy kicsit lapos a munkássága. Itt viszont Hughes dalszerzői képességeivel párosítva, egyszerűen kurva jó számok születtek. Az Afterglow albumon hallható gitár játéktól és főleg hangzástól pedig nekem azóta is könnybe lábad a szemem.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.