Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Az új dalok néhol őrültek és abszurdak, de eközben komolyak és nagyon személyesek is”

kadavar_cSzeptember 29-én jelenik meg a berlini Kadavar új albuma a Nuclear Blastnél. A stoner rockerektől most máris meghallgatható az első friss szerzemény.

Rough Times címmel érkezik ősszel a német Kadavar új lemeze, amelyről Die Baby Die címmel most az első számot is bemutatták. „Az egész lemezkészítési folyamat nagyon intenzív volt”, mondja a dobos Tiger. „Megjártam a saját belső poklomat… Amikor egész nap dolgozol, közben jól vagy, de éjjelente mindenféle dolog kínzott. Az új dalok néhol őrültek és abszurdak, de eközben komolyak és nagyon személyesek is. Ez a kettősség tartja össze a Rough Timest, és emiatt választottuk ezt a címet is. Nem vicces, de nem is teljesen komoly cím: jól elvagyunk, de valami hiányzik a mai világból. Nem igazán passzolunk ide, nem is nagyon akarunk, de közben mégis beleragadtunk. Amikor reggel felkelsz és meg akarsz halni, az például kemény időszak, de nagyon triviális okok miatt is lehet kemény at élet – és ez szerintem nagyon ott van a mai korszellemben.”

„Számomra nagyon komoly ez a cím”, teszi hozzá Lupus énekes/gitáros. „Elődeink törekvéseit folytatjuk a nők jogaiért, a békéért és egy közösségi Európáért, miközben klubokban turnézunk, százeurós számlákat szippantunk fel, és instás sztorikkal hívjuk fel magunkra a figyelmet, miközben a hatalomra kerülő emberek tönkreteszik a gazdaságot, visszafogják a szabad gondolkodást és a fejlődést. Ha nem kezdünk el tényleg törődni ezzel az örökséggel, és olyan emberek kezébe adjuk, akik csak meg akarnak gazdagodni, hamarosan tényleg kemény idők köszöntenek ránk… Maga a lemez pedig egyfajta utazás a mostani lelkiállapotunkban. Az első három dalban kieresztjük a keserűségünket mindenről és mindenkiről, amit és akiket megvetünk – a vége felé pedig azért felvillan valamiféle remény is.”

A Kadavar november 1-jén ismét Budapesten, az A38 Hajón koncertezik, részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.