Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Axl nem megy el a beiktatásra és kizárja az újjáalakulást

Felszállt a füst: W. Axl Rose terjedelmes levélben utasította vissza a Rock And Roll Hall Of Fame-be történő beiktatását. A Guns N' Roses frontembere nem megy el az április 14-ei clevelandi ceremóniára, és kizárt bármiféle újjáalakulást a régebbi felállásokkal.

„Amikor először bejelentették a jelöléseket, vegyes érzelmeim voltak, de pozitív törekvésekkel indultam neki a dolognak: mindent meg akartam tenni a lelkes rajongókért", írja Axl. „Megtisztelve, izgatottan néztem a történések elé, és reménykedtem benne, hogy akár valami jó is kisülhet belőle. És persze tudtam: ahogy a dolgok állnak, akár komplikált, kellemetlen szituáció is kialakulhat, ha a Guns N' Rosest beiktatják."

Az énekes elmondja: rengeteg rajongóval, illetve illetékessel beszélt az ügyről, és összességében nem érzi úgy, hogy olyan elismerésről lenne szó, amivel különösebben azonosulni tudna. „Mindent összevetve úgy döntöttem, nem veszek részt a 2012-es Rock And Roll Hall Of Fame gálán, és tisztelettel visszautasítom a beiktatásomat a csarnokba a Guns N' Roses tagjaként. Erősen szeretném, ha hiányomban nem iktatnának be, és jó, ha mindenki tudomásul veszi: senkit sem hatalmaztam fel arra, hogy elfogadjon a nevemben bármilyen beiktatást, vagy a helyemben beszéljen. Sem korábbi zenekari tagok, sem a kiadó emberei, sem a Rock And Roll Hall Of Fame illetékesei nem tehetnek úgy akár direkt, akár indirekt, akár mulasztás formájában, hogy a Guns N' Roses bármiféle célzott beiktatásához is közöm lenne."

Axl hangsúlyozza: döntése személyes, levele pedig azért született, hogy tisztába tegye a helyzetet saját és tábora szemszögéből. „Nem azért írtam, hogy bárkit is megsértsek, megtámadjak vagy megbélyegezzek. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy lesznek olyanok, akik rossz néven veszik tőlem ezt (csak Isten tudja, meddig kell még civakodnom a történtek miatt...), de senkinek sem szeretnék csalódást okozni a döntésemmel – különösen nem a rajongóknak. A bejelentés óta aktívan kerestük a megfelelő megoldást a helyzetre, és a végén úgy találtuk, semmiképpen sem jöhetek ki jól ebből az egész szituációból."

„Ami bármiféle újjáalakulást illet az Appetite vagy az Illusion felállásokkal, nyilvánosan is elmondtam már a véleményemet, méghozzá több mint világos formában. Semmi sem változott", írja Rose, és leszögezi: a Guns jelenlegi felállása belőle, Dizzy Reedből, Tommy Stinsonból, Frank Ferrerből, Richard Fortusból, Chris Pittmannből, Ron „Bumblefoot" Thalból és DJ Ashbából áll, és nem másból. „Izzy 2006-ban párszor fellépett velünk, és meghívtam a tavalyi L.A. Forumban rendezett bulinkra is. Steven 2006 végén Vegasban szintén ott volt a Hard Rock Caféban – meghívtam az after-partyra is, és amit viszonzásul kaptam, interjúk egész sora volt az újjáalakulással kapcsolatos hazugságokkal. Tanultam a leckéből. Duff 2010-ben csatlakozott hozzánk a színpadon, tavaly pedig a bandájával, a Loadeddal is játszott előttünk Seattle-ben és Vancouverben. Számomra bőven elég volt ennyi, azt leszámítva, hogy ha Izzy és Duff akar, a jövőben is csatlakozhat hozzánk a színpadon egy-két dal erejéig."

Axl szerint amíg bárki is önreklámozásra vagy üzleti lehetőségek kiaknázására használja a reunion-pletykákat, az sem jöhet szóba, hogy egyáltalán beszéljenek egymással, méghozzá nemhogy bármiféle újjáalakulásról, hanem egyáltalán akármiről. „Ha ti lennétek a helyemben, talán más lenne ez az egész. Lehet, hogy ezért vagy azért újjáalakulnátok – a békéért, akármiért. Én szeretem a mostani zenekarunkat. Kiállunk egymásért a legrosszabb szituációkban is. Imádjuk a rajongókat, és azért dolgozunk, hogy szívvel-lélekkel átadjuk nekik a maximális energiát. Itt az ideje továbblépni. Elváltunk egymástól."

Axl zárásként döntésétől függetlenül megköszöni a Guns beiktatásáról szóló döntést és a bandára érkezett szavazatokat, és köszönetet mond a rajongóknak is a kitartásukért. „Nagyszerű showt kívánok a Rock And Roll Hall Of Fame-nek, gratulálok a többi előadónak, akit beiktatnak, és alig várom, hogy a turnén találkozzam a rajongókkal!"

 

Hozzászólások 

 
+2 #5 VatoLoco 2012-04-15 22:41
Egyáltalán semmi különös nincs ebben.
Aki kicsit is ismeri a Guns történetét, az tudhatta/sejthette, hogy Axl megint produkálni fog valamit.
Ennek a fickónak emberileg és még egyszer hangsúlyozom emberileg semmi keresnivalója sincs a Rock n' Roll-ban.
Egy öntelt fasz, aki ha isteni szerencsére nem lett volna megáldva egy hihetetlen költői vénával és hanggal, sehol nem lenne. Még a 80's években, csak valahogy elment ez a szarok mindenki arcába hozzáállás, hogy nem mozgat, ha kések 2-3 órát egy koncertről, és különben is én vagyok az Isten, de ma már unalmas és felnőttünk sokan azóta.
Aki ideírta, hogy " Axl hatalmas arc ", az egy szerencsétlen fel nem fogja, mi történik a zenében körülötte ember.
Van, ami elmegy Lemmy-től, de mástól nem, Axl túlprodukálja magát, és aki ismeri a Gunst, az érti is miért.
Ebben a csapatban senki sem volt "szent" ez ok, de ma már ők is és sokan felnőttek és megértették, hogy nem szarhatunk bele mindenki szájába, ahogyan kedvünk tartja.
Tehát Axl-ről ennyit.
Amiről viszont senki nem beszél, Izzy miért nem volt ott ?
Sokkal jobban érdekel, mert Matt és Steven is elment a beiktatásra,....Izzy miért nem ?
Idézet
 
 
-4 #4 sidd 2012-04-12 19:02
AXL HATALMAS ARC!!!:)
Idézet
 
 
+12 #3 M 2012-04-12 17:05
El van szállva magától, ez a probléma vele. Egy ilyen beiktatásnak valóban örülni kéne, és legalább arra a pár órára életében először normálisan viselkedni. Viszont így, hogy nem megy el, kétlem, hogy kevésbé gondolnánk seggfejnek.
Jó is lesz ha már megtörténik a beiktatás és nem lesz tele a faszságaikkal a média.
Idézet
 
 
+6 #2 heavyervin 2012-04-12 12:19
Nem hiszem en ennek az Axl gyereknek egy szavat se el. Sokszor mar beszelt ossze-vissza, azit mondja, hogy szereti a rajongoit! Akkor mert rugatta ki azt a sracot aki Slash poloban volt a koncerten? En is sokszor mas poloba megyek el a koncertre, nem az adott banda polojaban. Meg mert kesik rendszeressen a bulijuk? Miatta! Egyszer ugy is ossze fog jonni a Guns, vagy Steven/Izzy, vagy Sorum/Gilby felallasban, de lessz!!! Biztos vagyok benne...
Idézet
 
 
+4 #1 trollmagnet 2012-04-12 11:37
Hát ez van.
Az tény, hogy semmiképpen nem jöhetett volna ki jól ebből.
Legaláb most már az is biztos, hogy soha nem lesz reunion és max Izzy vagy Duff tűnhet fel a színpadon vele.
Érdeks az is, ahogy a marketingcélokr a és önpromózásra hivatkozik.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.