Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anders Björler: élet a The Haunted után

Első szólólemezén dolgozik Anders Björler, a The Haunted nemrég kilépett gitárosa, ám egyelőre nem valami zúzós északi súlyosságról van szó, hanem nyugisabb, filmzenés orientáltságú muzsikákról. A megjelenés formátuma és időpontja még kérdéses.

„Ez nem egy metal projekt lesz", szögezi le a gitáros az anyagról. „Akik ismerik a The Haunted és az At The Gates dokumentarista dolgaihoz készített filmzenés dolgaimat, tudják, mire számíthatnak. A '60-as és '70-es évek olasz zenéje, a postrock, az ambient, a progresszív és jazz műfajok, illetve a svéd népzene egyaránt hatással van arra, amit csinálok."

„Úgy éreztem, elértem az út végére a The Haunteddel", mondja kilépéséről Björler. „Nem valami hirtelen, meggondolatlan döntésről van szó, az utóbbi években már fontolgattam a dolgot. Peter Dolving távozása csak minden korábbinál biztosabbá tett azt illetően, hogy a személyes céljaimat elértem a zenekarral, és hogy elérkezett a megfelelő idő a távozásra. Az utazás minden pillanatát élveztem, az emlékek örökké velem maradnak. A zeneszerzést természetesen folytatom, de még kicsit korán van ahhoz, hogy tudjam, merre visz majd az út."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.