Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Adam Lamberttel turnézhat nyáron a Queen

Az American Idol tehetségkutatóból ismert Adam Lambert állhat a Queen élére egy idén nyáron esedékes turnén – ezt maga az énekes nyilatkozta a brit Daily Star bulvárlapnak. Lambert tavaly novemberben az MTV European Music Awards gálán már énekelt Brian Mayjel és Roger Taylorral.

„Az a célom, hogy fejet hajtsak Freddie Mercury és a zenekar előtt néhány kibaszott nagy nóta eléneklésével”, magyarázta Lambert. „Életben kell tartani a zenét a rajongókért, és olyan energiát kell beletenni, amire Freddie is büszke lett volna. Az MTV gála után egy csomóan mondták, hogy nem helyettesíthetem őt, de ennek tudatában is vagyok, meg sem fordul a fejemben hasonló. Eleve lehetetlen dologról beszélünk… Úgy tekintek erre az egészre, mint hatalmas megtiszteltetésre, ami elől egészen biztosan nem fogok kitérni.”

A mindössze harmincéves Lambert az American Idol 2009-es évadjában tűnt fel, és második helyezést ért el a tehetségkutatón. Tavaly év végén maga Roger Taylor is elismerte a Billboardnak, hogy felmerült egy vele közös turné ötlete – még annak ellenére is, hogy a Queen hivatalosan visszavonult a turnézástól, miután a Paul Rodgersszel közös együttműködésüknek vége szakadt. „Lambert óriási előadóvá nőtte ki magát. Elképesztő, hatalmas terjedelmű hangja van, szívesen dolgoznánk ismét vele, de még semmit sem írtunk alá. Bizonyos élő dátumokról viszont szó van – roppant izgalmas lenne”, mondta a dobos, aki azonban egy másik évvégi nyilatkozatában kizárta, hogy valaha is új Queen album jelenne meg a jövőben. „Egyszerűen nincs hozzá elég anyagunk, az pedig, hogy a meglévőkből is kifacsarjuk az utolsó cseppet, az utolsó dolog lenne, amit csinálni szeretnénk. Az ugyanakkor igaz, hogy van néhány nagyszerű téma, amiket Freddie még Michael Jacksonnal rögzített. Brian (Brian May gitáros) és én most éppen ezeken dolgozunk, és állati jók. Ezek egyszer biztosan felbukkannak majd – amikor úgy érezzük, hogy elérkezett a megfelelő pillanat. De semmiféle hullámot nem szeretnénk meglovagolni ezzel." Taylor szerint a felvételek valamikor 2012-ben jelenhetnek majd meg.

A Queen utolsó „rendes" stúdióalbuma az 1991-es Innuendo volt. A novemberben húsz évvel ezelőtt elhunyt Freddie Mercury utolsó elfekvő felvételeiből készített Made In Heaven 1995-ben jött ki. A Paul Rodgersszel készített 2008-as The Cosmos Rocks már nevében sem tekinthető hagyományos Queen lemeznek, hiszen Queen + Paul Rodgersként jelent meg. A banda idén színpadra állít egy látványos, speciális tribute show-t Queen Extravaganza néven, de a résztvevők pontos leosztása egyelőre még nem ismert.

 

Hozzászólások 

 
+3 #7 sandrativadar 2012-02-05 03:32
A HÍR NEM IGAZ!
Maga Adam Lambert cáfolta meg még tegnap a hivatalos Facebook és Twitter oldalán is. Ezt írta mind a két helyen:
Oooh them clever reporters takin my quotes outta context.... I haven't confirmed any guest appearances. I was talking about the EMA'S. :) That being said, I'm truly flattered by your jump to such glorious conclusions mr journalist!! ))

Itt lehet utánanézni:
https://twitter.com/#!/adamlambert
http://www.facebook.com/AdamLambert?sk=wall

Forrás: http://starity.hu/magazin/24375-adam-lambert-a-queen-uj-enekese/#comment#ixzz1lSzBfxwy
Idézet
 
 
#6 robidog1984 2012-02-04 13:46
Uram Isten csak ezt neeeeeeeeeeeeee eeeeeee!
Most komolyan a cipőjét nem köthetné be, Freddie Mercury-nak.
Idézet
 
 
#5 wanderlust 2012-02-03 19:08
Ha elég türelmesek és szerencsések vagyunk, 2030-ban a Megasztár vagy az X Faktor esedékes döntőjében esetleg nálunk is eljátsszák valamelyik éppen addigra előkerülő nagyszerű témájukat, amit Freddie talán még Elton Johnnal rögzített...
Idézet
 
 
#4 ihsahn 2012-02-03 18:32
Akkor nem igazán hallottátok még, mire képes ez a srác a hangjával, az American Idol sorozat magasaan eddigi legjobbja volt szerintem. A szólólemezei zeneileg értékelhetelene k, de amit énekel, az nagyon profi. Érdekes párosítás lenne (csakúgy mint 1992-ben George Michael-el)
Idézet
 
 
+1 #3 profilképek 2012-02-03 18:14
Kifordul a gyomrom,nehogy már idáig süllyedjen a Queen...
Idézet
 
 
+1 #2 M 2012-02-03 17:39
Ennyire azért nem kelhet egyikőjüknek sem a pénz. A másik meg, ha már annyira túrnézni akarnak, szerintem találnának egy normális kiállású énekest, ha már Paul Rodgers-el nem vált be a dolog. Ezt a gyereket bottal sem piszkálnám meg :)
Idézet
 
 
+4 #1 zoli 2012-02-03 17:25
XD jesszus .D mindenképp szeretnének egy homo-t tudni a banda soraiban? :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.