Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Superunknown hatszoros, a Holy Diver kétszeres platinalemez lett az Államokban

0428dioKét klasszikus lemez is komoly eladási mérföldkövekhez érkezett az Egyesült Államokban: a Soundgarden Superunknownja hatszoros, a DIO Holy Diverje kétszeres platinalemez lett a tengerentúlon.

Átlépték a 6 milliós határt az Egyesült Államokban a Soundgarden 1994-es Superunknown albumának eladásai, így a lemez hatszorosan is beplatinázódott a napokban – tette közzé az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetsége (Recording Industry Association of America, RIAA). A banda legismertebb slágerét, a Black Hole Sunt is rejtő album messze a néhai Chris Cornell csapatának legsikeresebb nagylemeze, mintegy kétszer annyi talált belőle gazdára csak a tengerentúlon, mint elődjéből, az 1991-es Badmotorfingerből világszerte összesen. Szintén a napokban lépte át a dupla platinához szükséges 2 milliós eladási példányszámot a DIO zenekar 1983-as debütáló lemeze, a Holy Diver. Az anyag szintén a néhai Ronnie James Dio szólómunkásságának legnagyobb példányszámban elkelt munkájának számít.

A platina fokozatú elismerés változatlanul egymillió eladott példány után jár Amerikában, de ez ma már természetesen nem kizárólag fizikai eladásokból áll össze, a RIAA számítási módszere szerint a fizikai és digitális albumeladások mellett beszámítanak a minősítésekbe a streamek és az adott lemezről történő dalletöltések is. Ennek értelmében tíz dal fizetős letöltése az adott lemezről további egy teljes albumpéldány eladásának felel meg, az online hallgatásokat tekintve pedig ezerötszáz audió- és/vagy videóstreamet számítanak egy eladott lemeznek.

 

Hozzászólások 

 
#1 sanyi 2022-05-08 12:04
Sziasztok!
Két örök kedvenc lemez. Gratulálok hozzá.Hibátlan 100%-os minőségi muzsika mindkettő.

Az érdekelne engem, hogy pl. a Van Halen (I, 1984) és Def Leppard (Pyromania, Hysteria) lemezei, hogy nem gyarapodtak az elmúlt 20 évben további platinafokozato kkal, hiszen ezek mind elérték már régen a gyémánt státuszt is. És fura nekem, hogy húsz év alatt nem fogyott belőlük további millió.
Valamit olvastam, hogy a Van Halen-nek szándékosan tartják vissza a további elismeréseket. De nem teljesen tiszta a háttér sztori, ha valaki megosztaná velem, azt megköszönöm.
Esetleg a Def Leppinek is valami hasonló miatt lehet?

Egy másik kérdés, az új Jizzy Pearl's Love/Hate CD-ről lesz valamikor kritika?
Sanyi
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.