Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Súlyosabban énekelek, mint Geoff Tate”

Geoff Tate egy seattle-i rádiállomásnak adott interjújában azt üzente a Queensryche rajongóknak, hogy tartsanak ki, minden rendbejön majd. Mindeközben a hangszereseket tömörítő Rising West énekese, Todd La Torre egy másik interjúban arról beszélt, hogy a csapat már saját dalokkal is rendelkezik.

„Tartsatok ki", üzente egy rádióinterjúban kérdésre válaszolva a szólóban Seattle-ben koncertező Tate azoknak a rajongóknak, akiket esetleg összezavartak az elmúlt hetek zavaros történései. „Minden halad előre a megfelelő úton, és minden jól alakul. Én pedig boldog vagyok, hogy ma este itthon játszhatok."

Mindeközben Todd La Torre a Keel frontember Ron Keel rádióműsorában, a Streets Of Rock'N'Rollban roppant pozitívan nyilatkozott a Rising West június 8-9-ei debütálásáról. „Úgy éreztem, elfogadtak, a rajongók reakciója hihetetlen volt. Mindkét este eladtuk az összes jegyet, a merch-cuccok pedig már az első napon elfogytak. Hihetetlen élmény volt az egész, és bőven lesz még folytatása. Az egész zenekar roppant izgatott. Még a többiek feleségei is azt mondták nekem, hogy ezek a srácok tíz éve nem voltak ennyire boldogok... És én is látom, hogy mindannyiukról sugárzik a boldogság. Rengeteget mosolyogtak, nevettek, és a próbákon is hatalmasakat röhögtünk. Minden teljesen kényelmesen és természetesen, magától jött."

Az énekes elárulta: a Rising Westnek máris vannak saját dalai. „Létezik saját anyag, igen. Épp ez a cél. Nézd, sokat beszél mindenki a témáról, a rajongók pedig igencsak jók tudnak lenni sárdobálásban. Hallani olyan vélekedéseket, hogy Geoff Tate a Queensryche... És tényleg ő volt a Queensryche hangja, ehhez nem is fér kétség. Minden idők egyik legjobb metal énekese, egy önálló énekstílus megteremtője a műfajon belül. De ne feledjük: Eddie Jackson szintén eredeti tag és dalszerző, akárcsak Scott Rockenfield és Michael Wilton. Oké, Chris DeGarmo nincs itt, de azt senki sem vonhatja kétségbe, hogy három eredeti tagról van szó. Parker pedig nagyszerű gitáros és remek arc. Nézzünk szembe vele: amikor zenélnek, az a Queensryche. Én is láttam őket a harmincadik évfordulós turnéjukon Clearwaterben – az ott a Queensryche volt. Biztos vagyok benne, hogy jogi és egyéb okai vannak annak, hogy most nem azon a néven játszanak, hanem megalapították a Rising Westet. És az, hogy játsszák a klasszikus dalokat vagy bármilyen Queensryche anyagot, amit írtak, nagyszerű lehetőséget teremt arra, hogy hűek maradjanak az eredeti munkáikhoz. És ahogy mondtam, ott vannak a készülő friss cuccok is. Megpróbálunk valami súlyossal előrukkolni, de nyilván benne rejlik majd a Queensryche hangzásvilága is a nagyon dallamos gitárrészekkel. Az éneket tekintve pedig kivételes helyzetben vagyok, mert ugyan sokan szeretnek azzal dobálózni, hogy csak egy klónról van szó, de ezek azok az arcok, akiknek semmivel sem lehet a kedvükre tenni. A stílusom valóban olyan, mint Geoff Tate-é, Bruce Dickinsoné és Rob Halfordé, de a sikolyaim reszelősebbek, koszosabbak, akárcsak Halfordnál, Dickinsonnal és Tate-tel inkább a vibratóm rokon. Nem tagadhatom le a hatásaimat, de közben szerintem súlyosabban énekelek, mint Geoff. Súlyosabb, reszelősebb, thrashesebb stílusban. Tate énekteljesítményéről csakis jókat tudok mondani. Személyesen nem ismerem, szóval erről nem tudok nyilatkozni."

Kíváncsian várjuk, mi következik most...

 

Hozzászólások 

 
+3 #2 Joel Simoni 2012-06-21 08:33
Majdnem így történt...

Nem hittem volna, hogy Geoff Tate nélkül létezhet tovább a QR.

Talán igazságosabb lett volna Rising West néven folytatni.
Idézet
 
 
+6 #1 Generica 2012-06-18 15:13
A "Tartsatok ki" szerintem azt jelenti, hogy a háttérben már folynak a jogi csatározások a nyakkendős emberek között arról, hogy a QR nevet Geoff Tate viszi tovább, a többiek meg Rising West néven folytatják.

Ha már végképp nem tudnak együtt dolgozni, akkor jobb lenne, ha befejeznék a QR sztorit, és Tate szólóban folytatná tovább.

Persze lehet, hogy tök más fog történni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.