Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A mi életművünkkel valójában nem kell már lemezeket készítenünk”

Az Anthrax múltjáról beszélt a napokban a Talk Is Jericho podcastben Scott Ian és Charlie Benante. A két zenész szerint a csapat egyértelműen a ’80-as évek klasszikusainak köszönheti, hogy ma is sikeresen működik – és napjainkban valójában már lemezeket sem kellene kiadniuk…

anthrax_k2019_02

Chris Jericho podcastjében értékelte az Anthrax karrierjét és lemezeit Charlie Benante dobos és Scott Ian gitáros. „Az első lemezünk a Fistful Of Metal volt, de számomra valójában a Spreading The Disease az első a klasszikus felállással”, mondta Charlie. „A karrierünk az Among The Livingnek köszönhető, de Spreading nélkül Among sem lett volna. Ezt a két albumot nagyon sokra tartom a pályánk szempontjából, imádom őket. Akkor tényleg ott voltunk a dolgok középpontjában, bajtársakként. Fiatalok voltunk még, haver, a korai huszonéveinkben, tényleg még csak elkezdtük alaposabban megismerni egymást, aztán hirtelen: bumm, ennyi volt, srácok, innentől örökre együtt lesztek, nyomás turnéra, jöjjetek ki egymással… Utólag persze kiderült, hogy valakinek ilyen, valakinek meg olyan gondjai vannak, de valahogy mégis működtettük az egészet, mert imádtuk csinálni.”

„Kétségtelen, hogy a ’85 és ’87 közötti időszak miatt beszélgethetünk most is”, tette hozzá Scott. „Akkor tényleg megfelelően mély nyomot hagytunk a bolygón élő emberek agyában: rákattantak arra, amit csináltunk és máig is folytatunk. Jelen pillanatban is egészen biztos, hogy a földön valahol egy kölyök – és szó szerint egy kissrácról beszélek – épp először hallgatja meg az Among The Livinget, mert a bátyja megmutatta neki, vagy megtalálta a neten, mert streaming közben felugrott neki, hogy ha ez és ez tetszik neki, akkor ezzel is érdemes tennie egy próbát. És az egy elvitathatatlan lemez – mindkettő az. Nem igazán lehet velük tévedni. Így érzem a mai napig mindkettővel: most is megállják a helyüket. E két albumnak köszönhetjük az egész pályafutásunkat.”

A gitáros szerint az Anthrax ma már voltaképpen simán ellenne új albumok nélkül is. „A mi életművünkkel valójában nem kell már lemezeket készítenünk”, fogalmazott. „Elértük azt a pontot a karrierünkben, amikor simán megtehetnénk, hogy kétévente nekiindulunk koncertezni, és eljátsszuk azt a tizennégy-tizennyolc nótát, amit mindenki hallani akar. De ez nem igazán illene hozzánk. Épp ezért esik annyira jól, amikor olyan elismerően emlegetik a Worship Musicot és a For All Kingset, mert roppant keményen dolgoztunk rajtuk, rengeteget tettünk beléjük magunkból. És persze állatira jólesik előadóként is, hogy a közönség éppúgy rákattan ezekre, mint a harminc évvel ezelőtti lemezekre. Nem csak ülünk a babérjainkon, hanem folyamatosan haladunk előre.”

A zenekar következő lemezének megjelenése idén vagy jövőre várható.

 

Hozzászólások 

 
#4 Lajos 2021-01-05 15:34
De kell
Idézet
 
 
#3 pumpika666 2021-01-04 18:33
így azért lehet, hogy 4-5 évente kipottyan egy dalcsokor, tudják érlelni, átgondolni, nem úgy, mint itthon pl. a paksi művek, ahol az lényeg, jöjjön ki évente 1 lemez, mert a tábor igényli :D

félre a tréfát, jöhet a lemez Scott mester, aztán remélhetőleg még turné is vmikor jövőre :)
Idézet
 
 
#2 Asidotus 2021-01-04 18:09
Nagy általánosságban igazuk van, de pont rájuk nem illik ez a kép :)
Nem tartom magam Anthrax-fannek, annak idején sem ők voltak a kedvenceim, de az utóbbi két lemez igenis jó, igenis tettek hozzá az életműhöz.
Ilyen szintű, régi nagy bandák aktuális lemezétől szerintem az a reális elvárás, hogy:
- többé-kevésbé a klasszikus stílusban maradva, de pici érdekességgel, újítással fűszerezve
- profi produkció (hangzás, dalszerkezetek, dalok sorrendje, stb.)
- és legyen egy-két dal, ami évek múltán is benne marad a koncertprogramb an. Mint pl. az Acceptnek a Teutonic Terror
Idézet
 
 
#1 LapátosJoe 2021-01-04 15:06
Tökéletesen igazuk van, így külön respect nekik hogy mégis csinálnak lemezeket mai napig.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.