Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

52 ezer látogatóval ért véget a Hangfoglalás

Leander RisingVéget ért vasárnap este minden idők legnagyobb közép-kelet-európai zenei kiállítása, a Hangfoglalás. A 3 napos eseményen végig hömpölygött a tömeg a standok között, összesen 52 ezren látogatták meg a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központot. A Hangfoglaláson tíz, a zeneiparhoz kapcsolódó szervezet fogalmazott meg közös szándéknyilatkozatot a zene népszerűsítése, finanszírozása érdekében.

A pénteki nyitástól a vasárnapi zárásig hatalmas tömegeket vonzott a Hangfoglalás. A standok között rengetegen sétáltak, nézelődtek, és sokan próbáltak ki hangszereket, hangtechnikai berendezéseket. A legnépszerűbb hangszer idén is a gitár volt, de a dj pultoknál is nagy volt a forgalom. A 3 nap alatt több mint 300 zenei eseményt rendeztek. Fergeteges koncertet adott az Intim Torna Illegál, a Beatrice, a Cadaveres, a FreshFabrik és a The Grenma is. Itt rendezték meg a Hangfoglaló Magyarország országos tehetségkutató döntőjét, amit közel 10 ezer zenekarból a Semi Holsen nyert meg, így ők vihették haza az 1 millió forint értékű hangszeres fődíjat.

„Ez volt a legnagyobb, legsikeresebb Hangfoglalás” – mondta el Andrásik Remo szervező, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára. – „A rendezvény színvonalában európaivá vált, sok külföldi jött el hozzánk, idén ráadásul rekordot is döntöttünk az 50 ezres nézőszámmal. A Hangfoglalás megmozgatta a teljes magyar szakmát mind fizikailag, mind szellemileg. De nem állunk meg, már most elkezdjük szervezni a jövő évi Hangfoglalást!”

A rendezvényen tíz szervezet, az Artisjus, a SZERZŐK, a Hangfoglalást szervező Hangszeresek Országos Szövetsége, a MAHASZ, a ProArt, a DJ Szövetség, a Hangszerkészítők Szövetsége, a Kőbányai Zeneiskola, a SZIGET Szervezőiroda és az Országos Könnyűzenei Tehetségkutatók Szövetsége közös szándéknyilatkozatot fogalmazott meg három pontban: tömegbázis, öngondoskodás, támogatás. Fontos célkitűzése az összefogásnak a zeneipari oktatás fellendítése (például minden középiskolába próbatermet!), a zenei élet önérvényesítése (ne vegyék el a kulturális támogatások lehetőségét!), és hogy a könnyűzene is legyen közügy (szükség van állami támogatásokra, például vidéki klubok esetében).

A zárást követően még nagy munka várt a SYMA csarnok kiállítóira: hétfő hajnalig el kellett szállítani a közel 5 milliárd forint értékű hangszer és hangosítás technikai eszközparkot.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.