Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

340 millió dollár körül járnak a Guns N’ Roses turnéjának összbevételei

Továbbra is verhetetlen az idei koncertpiacon a Guns N' Roses, legalábbis ez derül ki mind a Pollstar aktuális összesítéséből, mind a nyári észak-amerikai koncertek jegyeladási adataiból. A Not In This Lifetime turné összbevételei immáron 340 millió dollár körül járnak a becslések szerint.

1009guns

Közzétette az első három negyedévre vonatkozó turnébevételi adatokat a Pollstar, amelyek alapján a Guns N' Roses a 2017-es év koncertzenekara. A Not In This Lifetime turnét csak az idei évben 2,245 millióan nézték meg, amivel a W. Axl Rose-t, Slasht és Duff McKagant ismét együtt felvonultató csapat még a bolygó elsőszámú koncertzenekarát, a U2-t is megelőzte. Bonóék 2,139 millió nézővel szorultak a második helyre, és egyben e két zenekart leszámítva egyetlen másik előadó sem lépte át a bűvös kétmilliós nézőszámot ebben az évben. A Billboard emellett újabb részadatokat tett közzé a nyári észak-amerikai Guns-körútról: ezek szerint a zenekar tizenöt koncerten összesen további 53 millió dollárral növelte a bevételeket (de még ezek sem a végleges számok, mivel tizennyolc koncertet adtak). A turné becsült összbevételei immáron 340 millió dollár körül járnak, amivel a csapat tartósan is garantáltan bérelt helyet szerez magának minden idők tíz legjövedelmezőbb koncertsorozata között: jelenleg a tizedik helyen állnak, de mától ismét Észak-Amerikában folytatódik a menet egészen november végéig.

A Pollstar százas listáján egyébként olyanok szerepelnek még, mint a Depeche Mode (negyedik hely, 1,270 millió néző), a Metallica (kilencedik hely, 887 ezer néző), a Red Hot Chili Peppers (tizenötödik hely, 752 ezer néző), a Green Day (huszonötödik hely, 557 ezer néző), az Iron Maiden (huszonhetedik hely, 546 ezer néző), Roger Waters (harmincötödik hely, 469 ezer néző), a Bon Jovi (harminchetedik hely, 446 ezer néző), a Def Leppard (ötvenkettedik hely, 380 ezer néző), a Journey (ötvenötödik hely, 357 ezer néző), a Tool (nyolcvanharmadik hely, 223 ezer néző), a Queen és Adam Lambert (kilencvenegyedik hely, 203 ezer néző) és az Avenged Sevenfold (kilencvenhetedik hely, 179 ezer néző).

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 rockart 2017-10-10 13:53
Idézet - Csabi:
Örülök, hogy ennyire sikeresek, de semmi új zene...Slash hogyan unhatja már, egy nagyon jó zenekart kellett ezért félretenni...

Szegény, hogy unhatja azt a sok millió dollárt, amit fellépésenként most megkeres... Jaj, szegény! De rossz lehet most neki. :-D Mellesleg bármikor mellék projektként viheti majd tovább a szólókarrierjét , nincs az kizárva.
Idézet
 
 
+1 #4 gibson93 2017-10-09 22:58
Idézet - Csabi:
Örülök, hogy ennyire sikeresek, de semmi új zene...Slash hogyan unhatja már, egy nagyon jó zenekart kellett ezért félretenni...


Az szerintem nem meglepő, hogy még nincs új zene, hiszen ez mégiscsak egy reunion turné, ahol az a főattrakció, hogy Axl, Duff, meg Slash újra egy színpadon a klasszikus slágerekkel. Ezzel így nincs is baj (egyetlen dolog, hogy nekem sok a feldolgozás a setlistben), és várjuk ki, hátha szépen együtt maradnak, és írnak egy albumot, ahogy erről már több ízben is voltak pletykák. Amúgy ettől függetlenül a Myles Kennedys&Conspirators zenekar folytatását én is nagyon támogatnám, imádtam!
Idézet
 
 
-1 #3 Csabi 2017-10-09 20:54
Örülök, hogy ennyire sikeresek, de semmi új zene...Slash hogyan unhatja már, egy nagyon jó zenekart kellett ezért félretenni...
Idézet
 
 
#2 hetfield 2017-10-09 19:36
Szomorú, hogy már nem a zenéről szólnak a dolgok :(
Idézet
 
 
+6 #1 rockart 2017-10-09 14:59
Egyébként ezt már évekkel az újra-összeállás előtt lehetett érezni/vizionálni, hogy ha egyszer megtörténik, akkor ugyanolyan óriásgépezetet fognak alkotni, mintha ki sem hagytak volna hosszú éveket. Szóval, ezek a számadatok abszolút nem meglepőek. Az lett volna meglepő, ha nem döntögetnének ilyen rekordokat. (Azért fénykorukban nagyon nagy eredményeket tettek le az asztalra, és tulajdonképpen semmi másnak, mint ennek, meg a kihagyott huszon-egynéhány év eredőjének köszönhetik most mindezt!)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.