Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DVD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Replika: Igazi kép

Néhány hónappal ezelőtt jött ki a Replika élő kiadványa, a cd-t és dvd-t egyaránt tartalmazó Igazi kép, amit a zenekar tíz éves évfordulójára időzítettek a fiúk és a jubileumi turné két állomásán került rögzítésre. Nevezetesen a dvd-n látható koncert a debreceni Lovardában került megrendezésre, míg az audio verzió ezen buli, valamint a wigwamos koncert nótáit tartalmazza vegyesen.

megjelenés:
2006
kiadó:
Edge / HMP
Neked hogy tetszik?
( 3 Szavazat )

A cd és a dvd is nagyon királyul szól, megdörren, de ugyanakkor benne van az a kicsi koszosság, nyersesség is, ami a Replikát mindig is jellemezte élőben. Külön öröm, hogy a közönséget is lehet hallani – főleg a debrecenit – valamint hogy a konferanszok sem kerültek kivágásra/lerövidítésre, így megmaradt a szokásos, családias hangulat.

Mindkét verzió igazodik a turnéprogramhoz egyébként, nevezetesen kronologikus sorrendben veszi végig Csatóék munkásságát. A különböző helyszínek miatt a két korong programja közel sem egyezik, az audio lemezen több korai dal kapott helyt, így zeneileg az lehet az érdekesebb a később érkezetteknek, hiszen a már régóta nem kapható két demóról illetve az első lemezekről is elhangzik több nóta – óriási öröm hallani a Testeket és a Miénk a helyet is. A koncert egyébként csutkára kitölti a 80 percet, tizenöt nóta, melyből öt a legutolsó, Durva élet című anyagról került kiválasztásra.

A dvd aztán kereken 20 tracket tartalmaz nagyjából hasonló szellemben, mint a cd. Látszik, hogy nem milliókból vették fel a srácok, de igényesen és izgalmasan vágott, ráadásul van rajta egy csomó érdekesség is. Három riport öleli fel a Replika három korszakát, minden korábbi tag megszólal, sőt Fazekas Krisztián, Labi és Hargita Gabi még vendégként is felléptek a Lovardában, ami szintén látható a dvd-n. Van aztán még stúdiós werkfilm, megnézhetjük, hogy tetoválják Gergőt, de a legérdekesebb az Ektomorffal közös osztrák/olasz turnéfilmecske. Ezt nagyobb terjedelemben is elnézegettem volna.

Egy problémám van csak a cuccal, nevezetesen, hogy a fenti extrákat a koncert közbe ékelték, így megakasztják a buli lendületét. Véleményem szerint nem ártott volna egy olyan fícsör, ami lehetővé teszi csak a koncert lejátszását, illetve bármennyire is hangoztatta Csató Peti, hogy nem akartak mindent feltenni erre az anyagra, szerény véleményem szerint a klipek nagyon hiányoznak. De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás, mert ez egy minden igényt kielégítő, rendkívül alaposan összerakott, roppant tartalmas csomag, melyből nem elég, hogy megismerhetjük a Replika egész eddigi sztoriját, de még egy jót zúzhatunk is rá.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.