Shock!

március 31.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Stratovarius: Intermission

Sajnos rossz hír a Strato rajongóknak, hogy a zenekar rövid pihenőre vonult. A szünet előtt azért piacra dobták az Intermissiont, mely nem kevés csemegét tartogat. Ezen az albumon ritkaságszámba menő dalok szerepelnek, például négy teljesen új szám, három feldolgozás (Judas Priest, Rainbow, Russ Ballard), egy koncertfelvétel (Hunting High And Low), és még jó pár, csak Japánban kiadott dal.

megjelenés:
2001
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A négy új tételből kettő fő vonala inkább a líraiság, a The Curtains Are Falling egy igazi húzós metal tétel, míg a Requiem egy instrumentális billentyűs szerzemény. A Bloodstone már a Tribute To Judas Priest albumról ismerős lehet, bár azon és ezen sem a legfigyelemreméltóbb nóták közé sorolnám. A Kill the King viszont (Tribute To Dio) tökéletes. A maradék nótacsokorból kiemelkedő még az It's A Mystery a tempósabb vonalról, a Cold Winter Night, amely a Destiny bónuszdalaként vált ismertté, illetve a Dream White Me a maga líraiságával is szintén megnyerő.

Nos, mindezt mérlegre téve úgy érzem, 2003-ig azért elég karcsú lesz a válogatás az igazi rajongók számára, bár ne legyünk telhetetlenek. 1989 óta folyamatosan van mit hallgatnunk, és remélem még lesz is...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.