Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Juice: Keep It Flowin’

1219thejuiceA 2022 óta aktív fővárosi The Juice zenekar nemrég tette közzé Keep It Flowin’ című bemutatkozó lemezét. A banda bevallása szerint elképzelték, hogy mit tenne Lenny Kravitz és Prince egy lakatlan szigeten, majd a képzeletből album lett.

A lemezen szereplő dalok megszületéséről pedig a zenekar énekes-gitárosa, Török Viktor mesélt néhány hete a Lángolón egy afféle Saját szavaikkal cikkben. Eszerint a kiindulási pont mindig az örömzene, és ebből nem akarnak engedni. „Ez a határozott saját út persze nem zárja ki a bulifaktort a szélesebb közönség számára, sőt, a zenei koktél fogyasztása könnyen torkollik jóleső fejrázásba és csípőringatásba. A dalírás folyamatában mindenki részt vesz, és mindenki szabad kezet kap. Minden szerzeménynek külön evolúciója van.”

A zenészekszakmában töltött két évtizedes múlt hallatszik az albumon, hiszen változatos, sokszínű anyagot tettek le az asztalra. Bátran nyúlnak a torzított gitárhoz, tapossák a wah-pedált, de poliritmikai megoldásokat is alkalmaznak, ha épp úgy tartja kedvük. Egységes a hangkép és úgy alkotnak páratlan hangzást, hogy nem akarnak forradalmian újak lenni. A szövegek angol nyelvűek, ezeket Viktor jegyzi. Jellemzően több jelentése is van egy-egy dalszövegnek, de a mélyebb megértésért bizony aggyal is kell fülelni.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.