Shock!

október 06.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Loreleï: Az élet az oka!

Nemrégiben távozott a Hooligans basszusgitárosi posztjáról Késmárki Zsolt, hogy nem sokkal később előkapja és leporolja a még 1996-ban alapított Lorelei-t. Első életjelként egy klipet és egy három dalos EP-t hoztak, amiből mindenkinek lejöhet, miről is van itt szó. A Loreleï tagjai Késmárki Zsolt basszusgitáros, Nagy Benedek énekes/gitáros és Lukács Roland dobos.

0623lorelei

Lassulj le!

Zsolti: Ezt a számot 1999-ben írtuk, I Will Try címmel.

Beni: A szöveg inkább a különc ruházkodásomból adódó konfliktusaimról szólt, míg ami a kislemezünkön van, inkább valami antiglobalista kiáltvány, a felgyorsult világban tehetetlen pörgésről szól. Nyílván ezek csak gondolatok, nem áll össze teljes kép. Néhány villanás, pár sor.

Adsz vagy elveszel

Beni: Még 1998-ban raktuk össze az eredeti verziót, angol nyelven. Aztán 2017-ben jött az ihlet, és megszületett a magyar szöveg, ez már az a világ, amit a legszívesebben mutatok meg. Biztató sorok, ugyanakkor figyelmeztet, hogyha valami elmúlt, engedjem el és ne is sírjam vissza, mert messzebbről nézve nincs mit keseregni rajta.

Az élet az oka

Zsolti: Azért választottuk a klipes dalnak, mert jól kiabálható a refrénje, annak ellenére, hogy nem egysoros megfejtés. Nem beszél el történetet, ahogy általában egyik Loreleï mű se, hanem úgy vannak összefűzve a sorok, hogy bármikor más szavakkal is elmondható legyen.

Beni: Én a rocknak ebben a műfajában épp a bármikor formálhatóságát szeretem. A legfontosabbnak a dalhoz való hitelességet tartom, ami persze lehet ironikus, vagy gúnyos is, nem szabad mindent szó szerint venni, illetve az értelmezést szívesen bízom a hallgatóra, hadd ne én mondjam meg, hogy az egyes embernek mit jelent.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.