Shock!

február 21.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Firebeard: Comin’ From The Future

Friss név a hazai színtéren a Firebeard. A csapat tagjai ugyanakkor régi motorosok, akik már nagyban dolgoznak a majdani első nagylemez felvételein.

0212firebeard

Sokat tapasztalt zenészek alkotják a pécsi illetőségű Firebeard zenekart. Kusinka Tamás a legendás Perfect Symmetry alapító tagja is egyben, ahol Valentai Attilával most is együtt játsszák a progresszív metált. Bien János, azaz Yell patinás rock'n' roll formációk alapító frontembere volt (Stallion, Idollz, Spacesh!t). Dara Róbert pedig a Halley és az Inc. soraiból lehet ismerős a régi rajongók számára. Kusinka Márton pedig nemrégiben mutatkozott be modern metálban utazó, Divent nevű bandájával.

„A Firebeard zenekar 2020-ban alakult és zenei stílusunk a klasszikus hard rock és heavy metal hagyományain alapul – írja a zenekar. – Élő előadásainkra az intenzív rock'n'roll attitűd és a mindent elsöprő energia jellemző, ahol alkimista módon keverjük kedvenc hatásainkat (hard rock, heavy metal, doom, stoner, rock 'n' roll). Koncertjeinken elsősorban saját szerzeményekre helyezzük a hangsúlyt, amiket angol nyelven írunk, de szívesen játszunk feldolgozásokat is. Jelenleg egy-egy Twisted Sister, Danzig, Spiritual Beggars és Mötley Crüe klasszikus szerepel a repertoárunkban."

A Comin' From The Future a Firebeard első kislemeze arról az albumról, amelynek címe New Irons In The Fire lesz és munkálatai jelenleg is folynak. A dalhoz készült szöveges videót a Star Star Photographynak köszönhetjük. „Reményeink szerint ez a dal híven tükrözi a Firebeard zenei törekvéseit. A közeljövőben újabb videós megjelenéseket tervezünk."

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.