Shock!

augusztus 12.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Esperfall: Plato’s Cave

Az áprilisi Hammerworld mellékleteként jelent meg a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a Children of Bodom, Arch Enemy, Epica és a korai Nightwish kedvelőinek egyaránt ajánlott. Az északi metal vonal dallamos és sokszínű, mégis sötét és feszes elemeivel átitatott dalokat a tiszta és hörgős női ének kombinációja teszi még izgalmasabbá.

0731_esperfall
A zenekar aktivitása 2018-ra nyúlik vissza, amikor a bemutatkozó EP-jük megjelent A Leap Of Faith címmel, majd az ezt követő kislemez, a The Leaf Legacy 2019-ben látott napvilágot. Az első nagylemezük 2022 áprilisában jelent meg Origins In Darkness címmel a H-Music Hungary gondozásában.

Sima Nóra énekes szavaival: "Ehhez a számhoz az inspirációt a Platón féle barlanghasonlat adta. Ez a teória felvázolja, hogy a saját észlelésünk mennyire eltérhet a valóságtól és hogy milyen könnyen kerülhetünk kitaszított helyzetbe pusztán azért, mert az addigi tapasztalataink alapján másképp reagálunk a minket ért ingerekre. Ez a dal ezt adja át a saját értelmezésünkben, azt amit a saját életünkben nekünk ez a gondolatmenet jelent. Ez az idea napjainkban egyre inkább releváns, hiszen egyre több szabadabb gondolkodású ember dönt úgy, hogy a régi mintákat elhagyva másképp élnek miközben valóban elindul bennük az ébredés folyamata és hirtelen meglátják a toxikus, mesterséges környezetet és viselkedésmintákat amit a társadalmunk elvár vagy normálisnak tart. Ez a dal azoknak, illetve azokért szól akik el mernek rugaszkodni a megszokott gondolkodásmódtól és vállalják a nehézségeket, amik ezzel a spirituális megközelítéssel járnak." 

Pécz Attila dobos szavaival: "Ehhez a dalhoz egy kifejezetten ősi, elementáris képi világot és hangulatot képzeltünk el, így a klipet az éjszaka közepén a szabadban forgattuk. A tűz és az vaksötét kontrasztja még többet ad a misztikus hangulathoz és szépen kapcsolódik a témához amiről a szöveg szól. A forgatás meglehetősen intenzív volt és kénytelenek voltunk rekordidő alatt abszolválni, mivel az egyre gyakoribb mennydörgések folyamatosan emlékeztettek rá, hogy már nincs sok időnk hogy minket is elérjen a közeledő vihar... A klipben látható jó néhány villámcsapás nem utómunka eredménye, hanem teljes mértékben valódi!"

A videoklip a [S]SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag a Denevér Sound Studio-ban készült.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.