Shock!

február 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Deep Glaze: Lalala (The Afternoon)

Nemrég jelent meg a Deep Glaze új, hatszámos albuma, az Arcadia. A lemezt megelőző második single-hez, a Lalala (The Afternoon) címűhöz a zenekar készített egy kisfilmet is.

1212_deepglaze

Az elmúlt időszakban rengeteg változáson átesett zenekarról a két alapítótag, Yorgos Goletsas és Dimitris Topuzidis szerencsére sosem mondott le, így részben az ő kitartásuknak, részben pedig az új zenekartagok (Gyányi Marcell, Klausz Ádám és Csernovszky Márk) profizmusának köszönhetően született meg az Arcadia című új Deep Glaze-lemez, aminek központi témája az elvágyódás, a természetben megélt nyugalom, de megtalálható benne egyfajta elemi/gyermeki öröm is. Ahogy Yorgos fogalmaz: "Egy olyan édeni hely megtalálásáról szól, ahol lelki békében megoszthatod valakivel a legtisztább énedet. Ez a "hely" így csak képzelet szülte helyszín, így lép be közben egy melankólikus vonal az elvágyódással. Az erős érzelmi stádiumok teljesen más dimenzióba tudják helyezni a körülöttünk zajló világot, ilyen például az ún. rózsaszín köd is. Arcadia egy paradicsom, ahova szeretne megérkezni az ember, de valójában csak egy idealizált álom, ábrándként kap értelmet a dalok szövegvilágában. Talán olyan formában nem is létezik, ahogy azt elképzeljük."

A Lalala (The Afternoon) egy pörgősebb, kevésbé melankolikus kivonata ennek az érzésnek, ami zakatoló tempója miatt is kifejezetten energikus, és nagyon ügyesen balanszíroz a pszichedelikus rock és a popzene határmezsgyéjén. A Lazin Damján rendezésében, Almási Bence és Füredi Marci operatőri munkájával készült kisfilm pedig ezt a dinamikát követi le, és fűszerezi meg egy kissé elrugaszkodott történettel. E szerint a főszereplőt (őt Suzanne Ranovich alakítja) furcsa hallucinációk gyötrik, amiknek forrását különféle helyeken keresi - így a forgatás is számos helyszínt bejárt Budakalásztól a Népszigeten keresztül a nyolcadik kerületig.

"Volt egy effekt ami nagyon tetszett, és fel akartam használni valamihez. Amikor Yorgosz először megmutatta a zenét, egyből összekapcsolódott a kettő. A szám közepén lévő kiállás nekem olyan, mint egy folyó, és az effektnek is van egy ilyen hangulata." - mondta el a klip rendezője.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.