Shock!

május 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Antares: Behind InSanity

A zenéjében a ’70-es évek progresszivitásától a modern metálmegoldásokig szinte mindent felvonultató Antares tavalyi lemeze készítéséről dobott ki egy hosszabb videót.

0118antares

A csapat 2021-es, InSanity című lemezének a felvételeit Andrási Ingrid videózta, majd gyúrta össze filmmé. A több mint egy órában végigkísérhetjük, hogyan alakultak ki a dalok végleges verziói, és hogyan teltek a zenekar napjai Nóniusz Gábor producer társaságában. „Egy óra biztosan kell, hogy érezhető legyen a stúdióban töltött verejtékek esszenciája. Lehet, olykor kicsit lassú a cselekmény, de ez a doku már a célegyenesben játszódik. Remélem, egyszer dokumentáljuk a kezdetek kezdetét is, de lehet, azt majd csak nyugdíjas éveimben, a saját egóm borogatása érdekében fogom nézegetni” – mondta Kolosai Fecó basszusgitáros/énekes.

„Szeretném, hogy megnézzék azok is, akik a zeneiparban mozognak és jól tudják, milyen ez, esetleg inspirációra van szükségük, és azok is akik nem foglalkoznak zenével. Hogy az emberek lássák, hogy egy album létrehozása mivel jár, hiszen legtöbbször a felszín a telefonod playlistje, ahol ott a kész dal, vagy a koncert ahol ki van gyúrva egy egyórás szett, és mindenki a végterméket látja. Szerintem fontos, hogy az emberek értékelni tudják azt a sok évnyi gyakorlást, döntést, kudarcot és kompromisszumot ami egy ilyen projektbe sok ember munkáján keresztül jut, mielőtt eldöntik hogy jó-e vagy sem. Ez a film is csak egy töredéke ennek a folyamatnak” – fűzte hozzá a filmet készítő Andrási Ingrid.

Aki a zenekart élőben szeretné látni, legközelebb január 20-án találkozhat velük az A38-on, a jubileumát ünneplő Special Providence és a TÝR és Sear Bliss tagokat is felvonultató Rivers Ablaze társaságában. Részletek itt.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.