Shock!

június 21.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Startol a Sportalshow

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg Esztergomban a Sportalshow elnevezésű rock-metal fesztivált. A Pézsa Tibor Városi Sportcsarnok szabadtéri színpadán megrendezésre kerülő buli ezúttal is több ikonikus bandát és fiatal tehetséget vonultat fel.

0719sp

Amikor pár éve a szervezők kitalálták, hogy valahogy be kéne tölteni a Fesztergom megszűnésével keletkezett űrt, nem is gondolták, hogy ez az elképzelés ennyire egybecseng a közönség akaratával is: a fesztivált idén már negyedszerre rendezik meg. A rendezvény idén végül négy naposra duzzadt, ám ez nem volt előre így tervezve. „Az a helyzet, hogy eleve van egy rossz érzésem a Sportalshow első napjaival. Két éve Fritz (VHK) hunyt el aznap, tavaly pedig szegény Chester Bennington", mondja Szénégető Richárd, azaz Ric$, az egyik főszervező. „Mivel mindketten meghatározóak voltak számomra, mondtam Bozsónak, hogy idén vagy nem csinálunk első napot, vagy legyen egy nulladik is! (nevet) Aztán az élet megírta a forgatókönyvet. Egy kedves barátunk, Szabó Peti, vagy ahogy zenész körökben ismerték, Doki nemrég itt hagyta a földi létet. Többen, akikkel rendszeresen együtt zenélt, szerettek volna egy megemlékezős estet tartani, mi pedig azonnal tudtuk, hogy erre a Sportalshow nulladik napja tökéletesen alkalmas lesz! Egyrészt reméljük, hogy így lerójuk a „kötelezőt", és idén nem megy el senki, másrészt pedig méltó körülmények között tudunk megemlékezni Dokiról. A zenekarokkal közösen úgy döntöttünk, hogy az ezen a napon a belépőkből befolyó bevételt teljes egészében Doki családjának adományozzuk."

Az idei fesztivál napi bontása követi a tavalyi évben elkezdett vonalat, miszerint inkább az lenne a cél, hogy minden nap találjon a látogató magának kedvére való fellépőt, és nem feltétlenül egy napra legyenek zsúfolva egy-egy műfaj képviselői. Ezen tematika alól egyedül csak a csütörtök a kivétel, ahol az Esztergom/Dorog környékén virágzó pop-punk/hardcore éra legjobb helyi és országos képviselői bontják le a színpadot. Ezen az estén fellép a kínai Demerit, akik éppen Európában turnéznak, és megállnak nálunk egy rövid buli erejéig. Hozzájuk csatlakozik az esztergomi CYD, a dorogi Headstock, a Macskanadrág, a KIES, a The Ocean Front és a nemecsek. A hétköznapra való tekintettel korai kezdések és korai befejezés lesz ezen az estén!

A pénteki napra több legendás (és kerek jubileumot ünneplő) zenekart sikerült összehozni. Ezen a napon itt lesz a P. Mobil, a Pokolgép, az Aurora, a Cross Borns, és a Come On Rock Band, illetve az esztergomi Rockousticum egy speciális műsorral. Az est különlegessége, hogy a P. Mobil a „Csoda történt" című műsorával, az Aurora a 35. jubileumi éve programjával és a Cross Borns pedig a 20 éves jubileumi show-lal koptatja majd a kőszínpadot! Ráadásul ezen az estén kerül kiosztásra a harmadik Sportalsó-díj is!

Szombaton pedig felvonul a régi és az új! Itt lesz a legendás Ossian és az ifjú titán, A Dalból is ismerős Leander Kills! Hozzájuk csatlakozik a Don Gatto, a The Joystix, az Ordog, a Wackor és a Dungaree! A nap különlegessége a mára hagyományossá vált Rock Véradás lesz.

Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.